Ετικέτες

26.6.19

Αδαμαντία: λευχαιμία (3-9 μήνες ζωής) - ενημέρωση για τον Ηλία και την Αποστολία ΚΑΙ περιπτώσεις ζευγαριών με οικογενειακά προβλήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

[Ενημέρωση 16/5: Η Αδαμαντία κοιμήθηκε περί τα μέσα Μαΐου 2020 ]

Η Αδαμαντία είναι νέα μητέρα παιδιού με αυτισμό. Πρόσφατα διαγνώστηκε με λευχαιμία και οι γιατροί της δίνουν 3-9 μήνες ζωής. Είναι κατά τους γιατρούς από τις περιπτώσεις που είναι θαύμα ότι ζει ακόμα... Ψάχνει για δότη μυελού οστών, η συμβατότητα του οποίου έχει μια αρκετά χαμηλή πιθανότητα της τάξεως του 1/20000. Πρώτα από όλα ζητάμε την προσευχή των αναγνωστών μας για την Αδαμαντία και το παιδί της και αν υποθέσουμε ότι κάποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει (μέσω απλής εξέτασης αίματος) μήπως και είναι συμβατός δότης ας επικοινωνήσει με το ιστολόγιό μας στο e-mail: ellinikinafs@gmail.com 

Ας μπούμε στη θέση της, ας μοιραστούμε την αγωνία της όχι μόνο για την ίδια αλλά και για το παιδί της που την χρειάζεται... Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν ας κάνουμε ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί σε επίπεδο προσευχής είτε με κομποσκοίνι, είτε με μνημόνευση του ονόματος στη θεία λειτουργία, είτε με κάποια παράκληση (σημ.: ο Άγιος Παρθένιος είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών) είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.

Μια τελευταία πρόταση προσευχής είναι μέσω του ψαλμού 86:  Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (ο οποίος ως ιερέας βάφτισε τον Άγιο Παΐσιο) χρησιμοποιούσε τον ψαλμό 86 για να παρατείνει ο Θεός τη ζωή σε οικογενειάρχες που έχουν ακόμα οικογενειακές υποχρεώσεις. Το σχήμα της προσευχής που προτείνεται από τον Άγιο Παΐσιο είναι:
ψαλμός 50, θεοτοκίο "Υπό την σην ευσπλαχνίαν...", απολυτίκιο Αγίου Αρσενίου, ψαλμός 86, μικρή δοξολογία, "Άξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκον..." ΠΗΓΗ: Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι ς΄, Περί Προσευχής, σελ. 262 και 271-274. Δείτε πιο αναλυτικά ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρεμπιπτόντως, ο Ηλίας (υπ' αρ. 5 στην κατάσταση προσευχής) και η Αποστολία (υπ' αρ. 4) πρώην καρκινοπαθείς και οι δύο μάλλον χρειάζονται ξανά την εστίασή μας σε αυτούς. Διερευνάται πιθανότητα μετάστασης.

ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Προσευχή με το ψαλτήρι: για να παρατείνει ο Θεός τη ζωή σε οικογενειάρχες που έχουν ακόμα οικογενειακές υποχρεώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή
Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, για να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας (π.χ. καρκίνο) και ενώ κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, ως οικογενειάρχες έχουν ακόμα σημαντικές υποχρεώσεις. Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 

Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 86

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου


Στην αρχή πρόσθεσα τρισάγιο, στο απολυτίκιο πρόσθεσα και αυτό του Αγίου Παϊσίου και στο τέλος Δι' ευχών. Οι προσθήκες μου είναι με μπλε γράμματα και μπορείτε να τις παραλείψετε αν βιάζεστε.ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Προσευχή γιά τήν κρίση τῆς Πατρίδος μας - (Εἶναι ἀνάγκη νὰ διαβαστῆ ἀπ' ὅλους)
Σχόλιο Πᾶ
νος: Ἐνψει τνπικειμένωνκλογν, ἄς διαθέσουμελοι μας καθημερινὰ, 1 μόνο λεπτὸ ἀπτν χρόνο μας διτννάγνωσιν τς παρούσης προσευχς μπίστιν πρς τν Κύριόν μας, νμς φωτίση διτν σωστὴ ἐπιλογπροσώπων διτν διακυβέρνησιν τς ταλαιπωρημένης Πατρίδος μας ἀλλκατννάδειξινπὸ Ἐκείνον φωτισμένων προσώπων.
Λόγῳ τς μεγάληςποστασίας μαςπὸ Ἐκενον καδιτς μεγάλαςμαρτίας μας, Θεςπέτρεψελα τδεινποπερνμε διτν μετάνοια καὶ ἐπιστροφμας καὶ ἀφοῦ ὁ χρόνος, μέχρι τς παρούσης μᾶςπέδειξετι δν τκαταφέραμε καθόλου καλνδιαχειριστομε μόνοι μας, ττοελογημένου τόπου μας καὶ ὅλες τς δωρεές τοΚυρίου μας χωρςκενον, ἄς κάνουμε ατν τνστατη προσπάθειαπκαρδις, μήπως κατύχουμε τοῦ ἐλέους Του καμςλευθερώσηπὸ ὅλους ατος τος δυνστες καχριστιανομάχους.
________________

   Κύριε ὁ Θεςμν, «πατρ τν οκτιρμν καΘες πάσης παρακλήσεως, ὁ παρακαλνμςππάστθλίψειμν», πρόσδεξαιν ταύττῇ ὥρτν δέησινμνπρ τοῦ Ἔθνους καὶ τς Πατρίδοςμν.