Ετικέτες

12.2.18

Μαρία πρεσβυτέρα, Πολυξένη και Χρήστος

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ένας τρόπος αντιμετώπισης: η προσευχή μας. Τα αδέρφια μας μας χρειάζονται. Ας πούμε μια ευχή, ας κάνουμε λίγο κομποσκοίνι, ας ανάψουμε ένα κεράκι, θα βοηθήσει κι εμάς! «Όπως το σώμα», λέει ο Ιερός Χρυσόστομος, «χωρίς την ψυχή είναι νεκρό, έτσι και η ψυχή, χωρίς την προσευχή, είναι νεκρή».

1. Η Μαρία η πρεσβυτέρα που έχουμε ήδη στην κατάσταση της προσευχής μας παρουσίασε ξανά μικρό επεισόδιο με την καρδιά της και τελικά θα πρέπει να χειρουργηθεί. Ας την έχουμε στην προσευχή μας για το επόμενο διάστημα. Θα σας ενημερώσω ξανά μόλις μάθω κάτι πιο συγκεκριμένο ως προς τον χρόνο της επέμβασης.

2. Η κ. Πολυξένη, μία εξαίρετη γυναίκα, έχει ανάγκη τις θερμές προσευχές μας, καθώς έχει σοβαρότατο πρόβλημα στα μάτια της, σε σημείο που κινδυνεύει να τυφλωθεί. Ας ικετεύσουμε την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Νικόλαο να πρεσβεύσουν γι' αυτήν. Ας γίνει το θέλημα του Κυρίου, ο οποίος είναι και μόνος που γνωρίζει το συμφέρον της ψυχής της.

3. Ο Χρήστος αντιμετωπίζει σοβαρούς πειρασμούς και διλήμματα. Ας ευχηθούμε να τον φωτίσει ο Κύριος να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να ανοίξουν τα μάτια του, ώστε να αντιληφθεί το πραγματικό νόημα της ζωής και της ευθύνης που έχουμε απέναντι στους δικούς μας ανθρώπους.

Ο Μιχαήλ κοιμήθηκε

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Ο αδερφός μας εν Χριστώ Μιχαήλ (κλικ εδώ) κοιμήθηκε σήμερα το μεσημέρι πλήρης ημερών (96 ετών). Ας διαβάσουμε λοιπόν τί μας λέει ο Άγιος Παΐσιος (Λόγοι Δ΄, 6ο μέρος, κεφ.2) σχετικά με τον θάνατο:

Πρέπει νὰ καταλάβουμε ὅτι ὁ ἄνθρωπος στὴν πραγματικότητα δὲν πεθαίνει. Ὁ θάνατος εἶναι ἁπλῶς μετάβαση ἀπὸ τὴν μιὰ ζωὴ στὴν ἄλλη. Εἶναι ἕνας ἀποχωρισμὸς γιὰ ἕνα μικρὸ διάστημα. Ὅπως, ὅταν πάη κάποιος, ἂς ὑποθέσουμε, στὸ ἐξωτερικὸ γιὰ ἕναν χρόνο, οἱ δικοί του στενοχωριοῦνται, γιατὶ θὰ τὸν ἀποχωρισθοῦν γιὰ ἕναν χρόνο, ἢ ἂν λείψη δέκα χρόνια, ἔχουν στενοχώρια γιὰ τὸν ἀποχωρισμὸ τῶν δέκα χρόνων, ἔτσι πρέπει νὰ βλέπουν καὶ τὸν ἀποχωρισμὸ ἀπὸ τὰ ἀγαπημένα τους πρόσωπα μὲ τὸν θάνατο. Ἂν πεθάνη, ἂς ὑποθέσουμε, κάποιος καὶ οἱ δικοί του εἶναι ἡλικιωμένοι, νὰ ποῦν: «Μετὰ ἀπὸ καμμιὰ δεκαπενταριὰ χρόνια θὰ ἀνταμώσουμε». Ἂν εἶναι νεώτεροι, νὰ ποῦν: «Μετὰ ἀπὸ πενῆντα χρόνια θὰ ἀνταμώσουμε». Πονάει φυσικὰ κανεὶς γιὰ τὸν θάνατο κάποιου συγγενικοῦ του προσώπου, ἀλλὰ χρειάζεται πνευματικὴ ἀντιμετώπιση. Τί λέει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος; «Ἵνα μὴ λυπῆσθε καθὼς καὶ οἱ λοιποὶ οἱ μὴ ἔχοντες ἐλπίδα»[1]. Πόσες φορὲς λ.χ. θὰ τὸν ἔβλεπε ἐδῶ στὴν γῆ; Κάθε μήνα; Νὰ σκεφθῆ ὅτι ἐκεῖ θὰ τὸν βλέπη συνέχεια.

Γιάννη πρόσεχε τις παρέες σου... Πρόσεχε τον εαυτό σου!


Αποτέλεσμα εικόνας για μπουταρης

Ισχυρό αντι-εθνικό μένος ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδόνας, εκφράζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης .

Η εσωστρέφεια και η αναμενόμενη αντίδραση προσωποποιημένη σε έναν άνθρωπο που δεν διστάζει να την εκφράζει απροκάλυπτα σε κάθε στιγμή, σε κάθε εκδήλωση, με ιδιαίτερο τρόπο και μάλιστα όταν βρίσκονται σε έξαρση ευαίσθητα εθνικά ζητήματα. 

ΓΕΡΩΝ ΘΑΔΔΑΙΟΣ, ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΡΩΝ ΘΑΔΔΑΙΟΣ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

...χωρίς δυστυχία δεν υπάρχει λατρεία Θεού λέει ο γέρων Θαδδαίος...

Το σωτήριο κόσκινο!


     Οι Πατέρες της Εκκλησίας προφητεύουν ότι στα έσχατα θα υπάρξουν οι μεγαλύτεροι άγιοι. Η διαφορά της μεγαλοσύνης αυτής δεν θα αφορά στον τρόπο των βασανιστηρίων, που θα υποστούν, αλλά στο ότι δεν θα κατορθώσει ο Μέγας πλάνος και Απατεώνας, ο Κοσμοκράτωρ του αιώνος τούτου, να τους πλανήσει.

    Η τρομερή πλάνη είναι αυτή, που θα κάνει την διαφορά, και καθώς ομολογείται από πολλούς πνευματικούς πατέρες, ζούμε σε έσχατους καιρούς και παρατηρούμε ότι πολλοί άνθρωποι της Εκκλησίας, ακόμη και εκλεκτοί, έχουν πλανηθεί!

Τη Υπερμάχω, Βατοπαιδινοί, Ζωντανή Ηχογράφηση (αργό)

Σχετική εικόνα




Το Κοντάκιον «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια» αφιερωμένο στη Θεοτόκο, δίχορον σε ήχο πλάγιο του τετάρτου, όπως το έψαλλαν οι πατέρες της μονής Βατοπαιδίου στους πρώτους Χαιρετισμούς την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.

Κλάους Κένεθ - Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική

Σχετική εικόνα

Κλάους Κένεθ: Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική!

HAPPY(;) SCHOOL FRIDAY...

 
π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός 
ΒΗΜΑΤΑ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
 
Έναν νέο θεσμό εισήγαγε η Πολιτεία στα Δημοτικά Σχολεία. Τον ονόμασε ουσιαστικά «Ευτυχισμένη Παρασκευή». Οι μαθητές θα αφήνουν «υποχρεωτικά» την σχολική τους τσάντα με το περιεχόμενό της ένα Σαββατοκύριακο στο σχολείο, ώστε να αισθάνονται ελεύθεροι από το βάρος της, από τα μαθήματα, για να μπορούν να χαρούν μέχρι την Δευτέρα χωρίς υποχρεώσεις.

Ενημέρωση για τον Εφραίμ, τον κ. Στέργιο, την Τατιάνα, την Μαρία και ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


1. Ο Εφραίμ (κλικ εδώ) μας δίνει το παράδειγμα! Έχει συγκλονίσει τους πάντες με το μεγαλείο της ψυχής του, καθώς δοξολογεί συνεχώς τον Κύριο, παρά τους αφόρητους πόνους. Βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο και περιμένει να του κάνουν άλλη μία απαραίτητη εγχείρηση, πριν του βάλουν το πρόσθετο μέλος. 

2. Σχετικά με τον κ. Στέργιο (κλικ εδώ), η κατάστασή του παραμένει αρκετά κρίσιμη, πονάει φοβερά στο χέρι, δεν μπορεί να περπατήσει και η οικογένειά του προσεύχεται στον Κύριο να τους φωτίσει τί μπορούν να κάνουν για να τον βοηθήσουν.

3. Η Τατιάνα (βαρύ εγκεφαλικό - κλικ εδώ) έχει πλέον οριστικά ξεφύγει τον κίνδυνο και έχει μεταφερθεί από το νοσοκομείο σε κέντρο αποκατάστασης εδώ και δύο ημέρες όπου θα συνεχίσει την αποθεραπεία της για ένα τουλάχιστον μήνα και μετά βλέπουμε. Να ευχαριστήσετε εκ μέρους μου όλους όσοι προσευχήθηκαν, την είχαν στο κομποσκοίνι τους ή στην προσκομιδή. Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή σ' εσάς και όλους τους αδελφούς που σας διαβάζουν. Ευχαριστώ και πάλι!

4. Η Μαρία (κλικ εδώ) που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας τελικά μάθαμε μόνο ότι επανήλθε την επόμενη ημέρα. Αλλά δεν ξέρουμε σε τί κατάσταση ψυχολογική βρίσκεται. Ας την κρατήσουμε στην προσευχή μας για ένα μήνα ακόμα ή όσο επιθυμεί ο καθένας (δυστυχώς όμως δεν έχουμε πηγή για συνεχή πληροφόρηση).


Και ένα ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ

Ο Παναγιώτης Φλώρος είναι ένας νέος άνθρωπος που χτυπήθηκε από την σπάνια νόσο αποφρακτική θρομβοαγγεϊτιδα (νόσο Buerger) με αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 2015 να χάσει το αριστερό του πόδι από τον μηρό ως κάτω.
Ο Παναγιώτης δέχτηκε με αξιοπρέπεια την μεγάλη αυτή αλλαγή στην ζωή του, όμως λίγο καιρό αργότερα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί ξανά, αφού διαγνώστηκε με χρόνια μυελογενή λευχαιμία με την οποία παλεύει μέχρι σήμερα και τον αναγκάζει σε διαρκείς επισκέψεις στο νοσοκομείο για βιοψίες, για χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής κ.α
Ο Παναγιώτης χρειάζεται να σταθεί ξανά στα πόδια του ώστε να μπορεί εύκολα να παλέψει τη λευχαιμία και να περπατήσει επιτέλους ξανά. Ένα ηλεκτρονικό τεχνητό μέλος που μπορεί να υποστηρίξει την αναπηρία του Παναγιώτη ανέρχεται στο ποσόν των 31.640 ευρώ, η καλύτερη προσφορά μετά από έρευνα. 

Δεν είμαστε σε θέση να ερευνήσουμε την ακρίβεια των γεγονότων και των στοιχείων, αλλά στην παρακάτω ανάρτηση δίνονται πειστικά στοιχεία (φωτογραφία και χαρτί νοσοκομείου). Η προσευχή μας είναι δεδομένη, σχετικά όμως με τη ζητούμενη οικονομική βοήθεια το αφήνουμε καθαρά στη δική σας προαίρεση. Πράξτε όπως σας λέει η συνείδησή σας, ρωτήστε και τον πνευματικό σας. Ψάξτε το και λίγο παραπάνω αν έχετε τη δυνατότητα και θέλετε να σιγουρευτείτε. Ενημερώστε και εμάς αν μάθετε κάτι επιπλέον.