Ετικέτες

12.2.18

Μαρία πρεσβυτέρα, Πολυξένη και Χρήστος

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ένας τρόπος αντιμετώπισης: η προσευχή μας. Τα αδέρφια μας μας χρειάζονται. Ας πούμε μια ευχή, ας κάνουμε λίγο κομποσκοίνι, ας ανάψουμε ένα κεράκι, θα βοηθήσει κι εμάς! «Όπως το σώμα», λέει ο Ιερός Χρυσόστομος, «χωρίς την ψυχή είναι νεκρό, έτσι και η ψυχή, χωρίς την προσευχή, είναι νεκρή».

1. Η Μαρία η πρεσβυτέρα που έχουμε ήδη στην κατάσταση της προσευχής μας παρουσίασε ξανά μικρό επεισόδιο με την καρδιά της και τελικά θα πρέπει να χειρουργηθεί. Ας την έχουμε στην προσευχή μας για το επόμενο διάστημα. Θα σας ενημερώσω ξανά μόλις μάθω κάτι πιο συγκεκριμένο ως προς τον χρόνο της επέμβασης.

2. Η κ. Πολυξένη, μία εξαίρετη γυναίκα, έχει ανάγκη τις θερμές προσευχές μας, καθώς έχει σοβαρότατο πρόβλημα στα μάτια της, σε σημείο που κινδυνεύει να τυφλωθεί. Ας ικετεύσουμε την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Νικόλαο να πρεσβεύσουν γι' αυτήν. Ας γίνει το θέλημα του Κυρίου, ο οποίος είναι και μόνος που γνωρίζει το συμφέρον της ψυχής της.

3. Ο Χρήστος αντιμετωπίζει σοβαρούς πειρασμούς και διλήμματα. Ας ευχηθούμε να τον φωτίσει ο Κύριος να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να ανοίξουν τα μάτια του, ώστε να αντιληφθεί το πραγματικό νόημα της ζωής και της ευθύνης που έχουμε απέναντι στους δικούς μας ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.