Ετικέτες

12.2.18

Γιάννη πρόσεχε τις παρέες σου... Πρόσεχε τον εαυτό σου!


Αποτέλεσμα εικόνας για μπουταρης

Ισχυρό αντι-εθνικό μένος ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδόνας, εκφράζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης .

Η εσωστρέφεια και η αναμενόμενη αντίδραση προσωποποιημένη σε έναν άνθρωπο που δεν διστάζει να την εκφράζει απροκάλυπτα σε κάθε στιγμή, σε κάθε εκδήλωση, με ιδιαίτερο τρόπο και μάλιστα όταν βρίσκονται σε έξαρση ευαίσθητα εθνικά ζητήματα. 


Ασφαλώς η άποψή του και η ιδιαίτερη αντίληψη που κατανοεί και ερμηνεύει πράγματα και καταστάσεις εμάς προσωπικά τους Έλληνες μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους. Ο κ. Μπουτάρης ούτε διαπνέεται από πατρογονικές αξίες, για να μπορεί να κατανοήσει σε κάποιο βαθμό το τί σημαίνει αγάπη για την πατρίδα, άλλα ούτε και ζει και βιώνει τη ζωή της Ρωμαίικης οικογένειας. Τέτοιες συμπεριφορές πριν από λίγα χρόνια ακούγονταν σε μικρές περιθωριακές ομάδες του γνωστού αντιεξουσιαστικού χώρου και της ακραίας αριστεράς που σιγά-σιγά τα γνωστά Μ.Μ.Ε. τους έδωσαν νόημα και φωνή, ώστε να βγουν από το καυκί τους με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. 

Κ. Μπουτάρη δεν ξέρουμε αν συμμετείχατε και 'σεις σε τέτοιου είδους ομάδες ή συμφωνούσατε σε τέτοιες πρωτόγνωρες ριζοσπαστικές πρακτικές. Το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι πως η συμπεριφορά σας και ο αξιακός σας κώδικας συντάσσεται και εναρμονίζεται πλήρως με τη συμπεριφορά και την ψυχοσύνθεση των ομοϊδεατών σας και κάθε έκφραση της ζωής σας. Και αυτό είναι ορατό. 

Σας συγχαίρουμε, όμως, για την σταθερότητα των απόψεών σας. Αυτό είναι αδιαφιλονίκητο κεκτημένο που το αποκτήσατε, όμως, από εγωισμό και κούραση. Σας κουράζει να υποκρίνεστε ή έτσι αισθάνεστε;  Φυσικά, η υποκρισία είναι ένα πάθος που αν δεν προσεχθεί στα αρχικά του στάδια μπορεί να καταστεί ψυχοφθόρο και ιδιαίτερα επικίνδυνο. Γιατί το λέμε; Πριν εκλεγείτε στο αξίωμα του Δημάρχου, δεν θυμάμαι να προβάλατε καμία τέτοια συμπεριφορά. Μόλις εκλεχθήκατε το 2011, και  αφού σας βοήθησαν ΠΑΣΟΚ, ΔΡΑΣΗ του κ. Μάνου και η κ. Μπακογιάννη (όλως τυχαίως) αρχίσατε τις δηλώσεις.

Μέσα στις πρώτες δηλώσεις σας είχατε ανακοινώσει την επιθυμία για ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους, αποτεφρωτήριου νεκρών, αλλά και μνημεία για τους Εβραίους και την Επανάσταση των Νεότουρκων. Δηλώνατε δε  ότι η ανέγερση των μνημείων αυτών θα προσελκύσει στη Θεσσαλονίκη Εβραίους και Τούρκους και ότι θα κάνατε τη Θεσσαλονίκη πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι!

Τότε αρχίσατε τα περίεργα περί Μακεδονίας, περί του αυτοπροσδιορισμού των «σλαβομακεδόνων» και τις διάφορες ιδεοληψίες, που εύχομαι να μην είναι αποτέλεσμα του αλκοολισμού, όπως εσείς είχατε δηλώσει σε Μ.Μ.Ε., αλλά ούτε και εξόφληση κάποιου γραμματίου, όπως σας κατηγορούν πολλοί. Τότε δηλώσατε κατηγορηματικά: "ευχαριστούμε τα κόμματα για την στήριξή τους, αλλά από εδώ και στο εξής κουμάντο κάνουμε εμείς". Ποιοι εμείς κ. Γιάννη; 

Και όλα αυτά στην πρώτη εκλογή σας. Η συνέχεια είναι γνωστή. Τί έγινε κ.Μπουτάρη και δεν συνεχίσατε την ένδοξη παράδοση της οικογενείας σας; Τι θα έλεγε ας πούμε ο προπάππους σας ο Ιωάννης Μπουτάρης που υπήρξε πρωτεργάτης της Μακεδονικής επανάστασης το 1869; Τα ιδανικά του δεν πέρασαν και στο επόμενο γενεαλογικό σας δέντρο; Το μόνο σίγουρο, αν σας έβλεπε στην κατάσταση που είστε σήμερα, ή θα  σας ξυλοφόρτωνε, ή θα σας είχε διώξει για Βουλγαρία. 

Τί έγινε κ. Μπουτάρη και αποκτήσατε τόση ανασφάλεια; Μήπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και οι παρέες σας; Δεν γνωρίζατε πως το πανεπιστήμιο δίνει γνώση και όχι ανθρωπιά; Μήπως σας προσέγγισαν κάποιοι κύκλοι και σας είπαν πως η ζωή για να την κυβερνήσεις περνά μέσα από δόξα και από χρήματα; Μήπως ενδώσατε; 

Τί άλλο μπορούμε να υποθέσουμε κρίνοντας την όλη συμπεριφορά σας; Το μίσος σας για την «πατρίδα» και την Εκκλησία είναι τόσο μεγάλο που μας βάζει σε πειρασμό να πούμε πως δε σας φταίει κανένας θεσμός για τις κακές επιλογές  στη ζωή σας. Μην αναζητάτε ευθύνες. Μόνος σας μπήκατε στην «ιδεοληπτική χοάνη του τίποτα». Και το κυριότερο ζημιώνετε τη χώρα. Παρεμπιπτόντως, αν σας έμεινε λίγη τσίπα από τους προγόνους σας, που δεν το νομίζουμε, ξανασκεφτείτε το, διότι ο καιρός περνά και δεν γυρίζει πίσω. Ο δρόμος του ψέματος και της αδικίας που πήρατε είναι ευρύχωρος και άνετος, στο τέλος όμως γίνεται στενός και αδιάβατος. Ενώ ο δρόμος της αλήθειας και της αρετής στην αρχή είναι δύσβατος και στενός, στο τέλος όμως γίνεται ευρύχωρος και ξεκούραστος.

Γιάννη πρόσεχε τις παρέες σου…  πρόσεχε τον εαυτό σου!

ΤΙΜΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.