Ετικέτες

2.4.18

Όρθρος Αγίας και Μεγάλης Τρίτης - Θρασύβουλος Στανίτσας


(όλα τα ψαλτικά σε 11 βίντεο!)

Ψάλλει ο Θρασύβουλος Στανίτσας, Άρχων Πρωτοψάλτης 

της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας

Ζωντανή Ηχογράφηση από τον 

Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων στις 20-04-1976

Όρθρος Μεγάλης Τρίτης (βράδυ Μεγάλης Δευτέρας)


(είναι 12 βίντεο σε μία λίστα)

Σχόλιο: Αγαπητέ αναγνώστη, σε λίγο ξεκινά η ακολουθία του Νυμφίου (όρθρος Μεγάλης Τρίτης). Άφησε τον υπολογιστή και πήγαινε σε μια κοντινή εκκλησία...


Αν δεν μπορείς για σοβαρούς λόγους, π.χ. υγείας, μπορείς να ακούσεις την ακολουθία στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας (91,2FM - ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ή να ακούσεις το παραπάνω βίντεο από το youtube.


Όρθρος Μ. Τρίτης (ημερολογιακά Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα): Η παραβολή των δέκα παρθένων


ακολουθία όρθρου, τυπικό ΕΔΩ
του Σεβ. Μητροπολίτου Αντινόης Παντελεήμονος



Σήμερα, η Αγία Ορθόδοξος μας Εκκλησία, αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, θέσπισε να ενθυμούμεθα την ευαγγελική Παραβολή των Δέκα Παρθένων. Η Παραβολή αυτή αποτελεί μία ανάμεσα σε τόσες άλλες ίσης αξίας, που αναφέρεται στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Κύριος μας πολλές φορές αναφέρθηκε άμεσα είτε έμμεσα στο ιστορικό αυτό γεγονός που θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον. Άμεσα, όταν ερωτήθηκε από τους Μαθητές Του, Κύριε, πότε θα συμβεί; Έμμεσα με τις παραβολές. 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣYΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ


στόσο, γεννῶνται μερικές φορές διάφορα ἐρωτήματα, τά ὁποῖα σχετίζονται μέ τήν λατρευτική ζωή. Ἡ Ἐκκλησία στά ποικίλα αὐτά ἐρωτήματα δέν μένει βέβαια ἀπαθής. Ἀπαντᾶ στηριζόμενη στήν ζῶσα θεολογία της, στήν ἱερά Παράδοση καί στούς ἱερούς Κανόνες της.
Μερικά ἀπό αὐτά τά ἐρωτήματα παρουσιάζουμε στίς παρακάτω γραμμές, δίνοντας συγχρόνως καί τίς δέουσες ἀποκρίσεις.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ :Μια Πλατεία χωρίς Έλληνες …»Είναι πάντα μια Υπέροχη Πλατεία»


Σχόλιο: Μια Γ.Α.Δ.Α -χωρίς αντιεξουσιαστή αστυνομικό- θα είναι πάντα υπέροχη δίπλα στον Ελληνα πολίτη!
Αντιδράσεις αλλά και ποικιλόμορφα σχόλια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει ανάρτηση -το απόγευμα της Πέμπτης- αξιωματικού της Ασφάλειας Αττικής, με φωτογραφία της πλατείας Μοναστηρακίου όπου εικονίζονται αλλοδαποί μικροπωλητές αλλά και διερχόμενοι από διάφορες χώρες.

Οι φόβοι και τα σενάρια γρήγορης και ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης από την Τουρκία εξετάστηκαν σε μυστικό Πολεμικό Συμβούλιο στο Πεντάγωνο

Οι φόβοι και τα σενάρια γρήγορης και ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης από την Τουρκία εξετάστηκαν σΕ μυστικό Πολεμικό Συμβούλιο στο Πεντάγωνο


Μυστικό πολεμικό συμβούλιο συγκάλεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος την προηγούμενη Τρίτη όπου συζητήθηκαν ακόμη και σενάρια πολέμου. 

Πίνακας με βασικά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) και σε ποιες τροφές τα βρίσκουμε

Πίνακας με βασικά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) και σε ποιες τροφές τα βρίσκουμε

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr
Για τη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού, ο άνθρωπος θα πρέπει να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά.