Ετικέτες

9.9.22

Η Παναγία της αγριελιάς στο Τρίκερι (10 Σεπτεμβρίου)


10 Σεπτεμβρίου. Το Συναξάρι γράφει: Μνήμη της Ευρέσεως της Σεπτής Εικόνος της Θεοτόκου υπό τας ρίζας ελαίας, εν τη εν τω Παγασητικό κόλπω Νήσω Μαλαιών Τρικκέρων. 


Διαβάζουμε τις λεπτομέρειες στο παρακάτω όμορφο αφιέρωμα: 

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! Απόφαση ΣΟΚ: "Θα φυλακίζονται οι πολίτες που..."


Θεμέλιο της ζωής του ανδρογύνου η αγάπη

 



Ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης γράφει για την αγάπη που οφείλει ο άνδρας προς την γυναίκα και αντίστροφα:

Τέλος το φθηνό χρήμα - Τι σημαίνει η αύξηση των επιτοκίων του ευρώ

 


Σχόλιο: Ο πάτος άρχισε να φαίνεται!!!!!
Οριστικό τέλος στην εποχή του φθηνού χρήματος έφερε η νέα άνοδος των επιτοκίων του ευρώ κατά 75 μονάδες που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πλέον, και μετά την πρώτη άνοδο του Ιουλίου, το επιτόκιο του ευρώ έχει αυξηθεί κατά 125 μονάδες βάσης, ενώ έπεται και συνέχεια, καθώς η πρόεδρος της ΕΚΤ ξεκαθάρισε πως έρχονται και νέες αυξήσεις ενώ απέχουμε ακόμα από το «ταβάνι».

Τότε που η Ελισάβετ αρνήθηκε τη χάρη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη - Οι εκτελέσεις των Κυπρίων αγωνιστών

 




Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης υπήρξε ένας από τους μικρότερους σε ηλικία μάρτυρες του Κυπριακού Αγώνα. Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν απάντησε στην έκκληση των δικηγόρων του για χάρηΑΠΕ-ΜΠΕΤέλος εποχής μπήκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για τη Βρετανία, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ, έπειτα από 70 χρόνια στον θρόνο, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών.Η Ελισάβετ Β’, στέφθηκε βασίλισσα στις 2 Ιουνίου 1953 σε ηλικία 26 ετών στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο και στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της, απέκτησε το προφίλ της τυπικής αλλά και απόμακρης ηγέτιδας.