Ετικέτες

3.2.18

Κυριακή του Ασώτου - Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή του Ασώτου - Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου


Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Απόσπασμα από την Α' Ομιλία-Περί μετανοίας)

Ήταν δυό αδέλφια· τα οποία, αφού μοιράστηκαν αναμεταξύ τους την πατρική περιουσία, ο ένας έμεινε στο σπίτι, ενώ ο άλλος έφυγε σε μακρινή χώρα. Εκεί, αφού κατέφαγε όλα όσα του δόθηκαν, δυστύχησε και υπέφερε μη υπομένοντας τη ντροπή από τη φτώχεια. (Λουκά 15: 11 κ.ε.) Αυτή την παραβολή θέλησα να σάς την πω, για να μάθετε, ότι υπάρχει άφεση αμαρτημάτων και μετά το Βάπτισμα, εάν είμαστε προσεκτικοί. Και το λέγω αυτό όχι για να σάς κάνω αδιάφορους, αλλά για να σάς απομακρύνω από την απόγνωση. Γιατί η απόγνωση μας προξενεί χειρότερα κακά και από τη ραθυμία.

Κηρύγματα στον Απόστολο και το Ευαγγέλιο της Κυριακής του ασώτου

επιστροφη ασωτουΔυο μιλίες το Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αγουστινου Καντιώτου
Στον πόστολο σε pdf, και στο Εαγγέλιο


  Πάντα μοι ξεστιν, λλ’ ο πάντα συμφέρει· πάντα μοι ξεστιν, λλ’ οκ γ ξουσιασθήσομαι πό τινος


1)ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ; (Α´ΚΟΡ. 6, 12-20) - ΚΛΙΚ ΕΔΩ (αρχειο pdf)
Η τέχνη της κυβίστησης


Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης 


Το σήριαλ του Σκοπιανού ζητήματος καλά κρατεί. Οι ηθοποιοί παίζουν πολύ καλά τους ρόλους τους, όπως τους δίδαξε ο ''μεγάλος'' σκηνοθέτης. Οι θεατές όμως αγρίεψαν, δεν τους αρέσει το έργο, διαμαρτύρονται και βγαίνουν στους δρόμους κατά εκατοντάδες χιλιάδες, κατά εκατομμύρια!

Γιατί θα είμαστε όλοι στο Σύνταγμα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Χαράλαμπος Μηνάογλου

Χαράλαμπος Μηνάογλου

Οι λόγοι, που μπορεί να επικαλεστεί κανείς για να βρίσκεται στο Σύνταγμα την Κυριακή, είναι πολλοί. Μάλλον είναι περισσότεροι κατά πολύ από τους λόγους που θα είχε κανείς για να μην πάει. Ο σπουδαιότερος, όμως, είναι ότι η εκχώρηση του ονόματος που ετοιμάζει η προδοτική κυβέρνηση θα επιφέρει αμετάκλητη βλάβη στο εθνικό συμφέρον. Η αποδοχή οποιουδήποτε ονόματος με τον όρο Μακεδονία μέσα θα δημιουργήσει τετελεσμένα μη αναστρέψιμα. Και δεν χρειάζεται κανείς να είναι προφήτης για να το διακρίνει αυτό. Αρκεί να γνωρίζει τι έκαναν οι Σκοπιανοί εδώ και εικοσιπέντε χρόνια. 

Μήνυμα Ἁγίου Ὅρους γιὰ τὸ συλλαλητήριο τῆς 4ης Φεβρουαρίου!το είδαμε στο νέο ιστολόγιο: 

Νέα αιτήματα: Ανθή (έγκυος-επιπλοκή), Στέργιος, Μαγδαληνή και Αντώνιος

Σχετική εικόνα


ΕΠΕΙΓΟΝ: Η Ανθή είναι πέντε μηνών έγκυος και οι γιατροί της είπαν ότι το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα στο κεφάλι και πρέπει να το ξεφορτωθεί! Ευτυχώς, και η Ανθή και ο σύζυγός της έχουν πνευματικό, οπότε δεν σκέφτονται καθόλου την έκτρωση, αλλά χρειάζονται την στήριξη και την προσευχή όλων μας, καθώς περνούν δύσκολες ώρες. 

Μην μου πείτε ότι δεν ραγίζει η καρδιά μας μπροστά στην πίστη που δείχνουν τα δυο αδέρφια μας! Ας παρακαλέσουμε, λοιπόν, με πόνο ψυχής τον Θεό μας να τους ελεήσει και ας επιτρέψει αυτό που Εκείνος γνωρίζει ότι θα ωφελήσει τις ψυχές τους.

Μας παρακαλούν επίσης να προσευχηθούμε όλοι μαζί για τον κ. Στέργιο από τη Θεσσαλονίκη. Είναι 82 ετών κι έπεσε από τις σκάλες. Η οικογένειά του ανησυχεί πολύ, μήπως κι έσπασε τη μέση ή το πόδι του. Ας προσευχηθούμε ο Κύριος να τους δώσει δύναμη να αντέξουν τη δοκιμασία.

Ακόμα την προσευχή μας έχουν ανάγκη η κ. Μαγδαληνή με τον υιό της Αντώνιο από την Αθήνα, καθώς βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν ξέρουν τί θα τους ξημερώσει. Ο Θεός να τους ενδυναμώσει και να τους δίνει υπομονή μέχρι να ανοίξει ο δρόμος για να βγουν οι οικονομικά εξαθλιωμένοι αδερφοί μας από το σπιράλ οικονομικού θανάτου και εξόντωσης που μας έχουν επιβάλλει εγχώριοι και μη κυβερνώντες-εξουσιαστές... (Θυμηθείτε και τους Κυριακό και Ελένη εδώ).

Ας στραφούμε προς τον Κύριο, λοιπόν, ο οποίος μας δίνει θάρρος και εγγυάται ότι Εκείνος θα μας στηρίξει στις δυσκολίες:

"Δετε πρός με πάντες ο κοπιντες κα πεφορτισμένοι, κγ ναπαύσω μς. ρατε τν ζυγόν μου φ᾿ μς κα μάθετε π᾿ μο, τι πρός εμι κα ταπεινς τ καρδί, κα ερήσετε νάπαυσιν τας ψυχας μν·  γρ ζυγός μου χρηστς κα τ φορτίον μου λαφρόν στιν." (Ματθ. ια΄(11), 28-30)

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής του Ασώτου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

 

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' Ϛ´ 12 - 20

Ευχάριστα νέα για τον τρίχρονο Γιωργάκη και τον δεκάχρονο Έκτορα-Χρήστο!
Ευχάριστα νέα! Μας έγραψαν οι αναγνώστριες που συμμετέχουν στο δίκτυό μας:

1. Ο Γιωργάκης ( ανάρτηση) βγήκε από το νοσοκομείο και αναρρώνει στο σπίτι του. Δόξα σοι ο Θεός! Ευχαριστούμε για όλα. (σημείωση: θα κρατήσουμε τον μικρό Γιωργάκη για άλλη μια εβδομάδα στην κατάσταση προσευχής.)

2. Ο Έκτορας-Χρήστος (εδώ) αναρρώνει! Το χεράκι του ξεπρήστηκε, ο πυρετός τον άφησε κι επανέρχεται σιγά σιγά η όρεξή του χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο. Σας ευχαριστώ για την προσευχή σας για τον μικρο! Να σας έχει καλά όλους ο Θεός. (σημείωση: ας κρατήσουμε τον μικρό ακόμα λίγες μέρες στην προσευχή μας π.χ. κι αυτόν μια εβδομάδα).

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής του Ασώτου

Σχετική εικόνα


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΕ´ 11 - 32

Άγγλος έχασε σε τηλεπαιχνίδι 23.000 στερλίνες, επειδή απάντησε το σωστό: «Ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!!!» (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για “Ήταν Macedonian! Γεννήθηκε στην Πέλλα!”

Σχόλιο ιστολογίου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ": Οι φίλοι μας οι Άγγλοι έχουν αποφασίσει και κάνουν την προπαγάνδα τους... εμείς θα καθίσουμε στους καναπέδες μας; Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο! Να βουλιάξει η Αθήνα... και μην ακούμε τα παπαγαλάκια ότι οι αντιεξουσιαστές απειλούν κτλ. Είμαστε πολλοί περισσότεροι! Κι εμείς νικάμε ακόμα και όταν είμαστε  πολύ λιγότεροι. Τώρα θα φοβηθούμε; Εμπρός, λοιπόν, για τη Μακεδονία μας. Η προδοσία δεν θα περάσει. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ΕΛΛΑΔΑ!


To βίντεο που ακολουθεί δείχνει πως η σκοπιανή προπαγάνδα σε συνδυασμό με τους σχεδιασμούς κάποιων σκοτεινών κέντρων εξουσίας έχει καταφέρει να αλλοιώσει ακόμα και την επίσημη, διδακτέα, στα πανεπιστήμια Ιστορία.

Άγγλος παίκτης σε τηλεπαιχνίδι χάνει 23.000 λίρες επειδή απάντησε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και τον διόρθωσε ο σχολιαστής λέγοντάς του ότι“Ήταν Macedonian!

Γεννήθηκε στην Πέλλα!”

Κυριακή του Ασώτου (ΙΖ´ Λουκά): Ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακὴ ΙΖ´ Λουκᾶ (Ἀσώτου)

Κυριακή του Ασώτου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή ΙΖ΄ Λουκά (4 Φεβ. 2018):

Οι δύο προφητείες του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου

Εν Πειραιεί  1-2-2013
Πρωτοπρεσβ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλος
 εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς
Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο δίκαιος Συμεών, αφού ευλόγησε την Θεοτόκο και τον Ιωσήφ, στράφηκε προς την Θεοτόκο και της είπε δύο θαυμαστές προφητείες. Η πρώτη αναφερόταν στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού: «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον». Η δεύτερη αναφερόταν στο πρόσωπο της Θεοτόκου «Και σου δε αυτής την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία, όπως αν αποκαλυφθώσιν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί»[1]. Ας δούμε την ερμηνεία των δύο αυτών προφητειών.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!