Ετικέτες

30.4.17

Ανταπάντηση προς την Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής (2η επιστολή)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕΕΚ
Αγαπητό «Πρεσβυτέριο» της λεγομένης «Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας»,

     Σας ευχαριστώ, που κάνατε τον κόπο να απαντήσετε στις δικαιολογημένες απορίες μου. Γράψατε πολλά, κι έτσι θα ήθελα με τη σειρά μου, να ξεκινήσω ένα μικρό σχολιασμό, βήμα-βήμα, στα γραφόμενά σας. Θα προσπαθήσω να γράψω απλά, κατανοητά, με επιχειρήματα και αποδείξεις και όσο μπορώ συνοπτικά. Βέβαια, όπως κι εσείς καταλαβαίνετε, σε μια 9σέλιδη επιστολή η απάντηση θα είναι αρκετά μεγάλη και κουραστική, γι’ αυτό σας παρακαλώ, να κάνετε υπομονή και να τη διαβάσετε με προσοχή έως τέλους, και, φυσικά, εάν θέλετε, μπορείτε κι εσείς να ανταπαντήσετε, με επιχειρήματα και αποδείξεις, πράγμα που δεν διέκρινα στο πρώτο γράμμα σας. (Για να γίνει το κείμενο ευκολοδιάβαστο, θα το χωρίσω σε κεφάλαια).

Απάντηση της Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής στην 1η επιστολή

Αγαπητέ κε Πορφυρίτη,
Αρχικά ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησής μας. Οφείλεται σε έλλειψη χρόνου. Δεν σας έχουμε ξεχάσει. Χαιρόμαστε για τη δυνατότητα αυτής της επικοινωνίας μας. Είναι καλό που μπορούμε να συζητήσουμε για το ζήτημα της κοινής μας πίστης, της χριστιανικής. Καταλαβαίνετε βέβαια πως τα επιμέρους θέματα που αναφέρετε απαιτούν πολύ χώρο και χρόνο προς απάντηση και σχολιασμό. Έχουν γραφτεί άρθρα και βιβλία πάνω σ’ αυτά. Έτσι ο προβληματισμός από μέρους μας είναι, το πόσο συνοπτικά ή αναλυτικά ν’ αναφερθούμε σ’ αυτά. Θα κάνουμε λοιπόν μια προσπάθεια βασικής προσέγγισης.

Π. Πορφυρίτης : Ανοικτή Επιστολή προς την Ε.Ε.Ε.Κ. (1η επιστολή)

Η Επιστολή στάλθηκε στην Ε.Ε.Ε.Κ, μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας της, καθώς και στα inkomotini.gr και ethraki.
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Στην προσπάθειά μου να καταλάβω ποιο είναι το αντικείμενο της πίστης σας και ποια η σχέση σας με την Ορθόδοξη Εκκλησία, έκανα μια μικρή έρευνα στην ιστοσελίδα σας. Σας απευθύνω λοιπόν, κάποια ερωτηματικά – απορίες μου και παρακαλώ να μου απαντήσετε. Και καθότι όλα, σε όσα θα αναφερθώ, είναι δημόσια εκτεθειμένα από εσάς, σας απευθύνω ανοιχτή δημόσια επιστολή.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στον λαό μας που πορεύεται ακόμη αμετανόητος περιμένοντας μια καλύτερη μέρα μετρώντας μόνο το περιεχόμενο του πορτοφολιού του



ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στα εκατομμύρια έμβρυα που σκοτώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες και σήμερα κλαψουρίζουμε ότι υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (1/5/17 - 7/5/17)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (1/5-7/5) είναι η τρίτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 3/5 και η Παρασκευή 5/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.


Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
Απόδοση στη νέα Ελληνική: Ιερομόναχος Βενέδικτος

Έκδοση Συνοδείας Σπυρίδωνος Ιερομονάχου, Νέα Σκήτη, Άγιον Όρος

Η μελέτη της Αποκαλύψεως αναγκαία. Τα φρικτά οράματα της Αποκαλύψεως πραγματοποιούνται το ένα μετά το άλλο…

πυρρινος ιππος
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΖΗ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΖΩΗΡΟΤΗΤΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΛΙΑΡΟΤΗΤΟΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ).

Η μόδα του σφραγίσματος και του χαράγματος που έρχεται..


Αποτέλεσμα εικόνας για σφραγισμα αντιχριστου
Η μόδα του σφραγίσματος & του χαράγματος που έρχεται..  Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ «ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ» στο κανάλι της Πειραϊκής Εκκλησίας 23/4/2017.

Ο Σταυρός του Ιουστινιανού τρομάζει τους Τούρκους



Όταν, πριν από μερικά χρόνια, πρωτοξεκινήσαμε να δημοσιεύουμε τις άκρως προωθημένες πληροφορίες μας (υπό τη μορφή αποκαλυπτικών γεωπολιτικών αναλύσεων) σ’ αυτή εδώ την εφημερίδα, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πείθονταν από τα γραφόμενά μας.

Οι περισσότεροι τα θεωρούσαν «επιστημονική φαντασία», «υπερβολικά» ή και «ύποπτα» ακόμη...

Μπουτάρης: ''Η Ροτόντα δεν ήταν ποτέ εκκλησία του Αγίου Γεωργίου''

boutaris 1

Σχόλιο: Τον Μπουτάρη κι αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς!