Ετικέτες

23.3.21

Η θαυμαστή μεταστροφή ενός βλάσφημου ανθρώπου της νύκτας: Πέθανα, πήγα στην κόλαση και ο Χριστός με γύρισε πίσω!


Σχόλιο:  Εμένα προσωπικά με πείθει ότι λέει την αλήθεια. Σε όσους αμφιβάλλουν θυμίζω την παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου. Στο τέλος του διαλόγου του πλουσίου με τον Αβραάμ ο πλούσιος ζητά να στείλει πίσω τον Λάζαρο, για να μιλήσει στους αδερφούς του για τα δεινά που περνάει ο ίδιος, ώστε τουλάχιστον εκείνοι να μετανοήσουν και να μην τον ακολουθήσουν στην κόλαση. Αλλά ο Αβραάμ του απαντά ότι αν δεν ακούν τον Μωυσή και τους Προφήτες (δηλαδή δεν ακολουθούν τις εντολές του Θεού και την Παλαιά Διαθήκη) τότε και αναστημένο να δουν μπροστά τους ΔΕΝ θα πεισθούν.  (δείτε ΕΔΩ)

Αν, λοιπόν, λέει την αλήθεια και δεν τον πιστεύετε απλά επιβεβαιώνετε τον λόγο του Αβραάμ. 

Αν πάλι λέει ψέματα για τη δική του ιστορία, αυτό δεν έχει τόση σημασία, αφού αυτά που περιγράφει είναι αληθινά, όπως περιγράφονται και στην παραπάνω παραβολή, αλλά και αλλού. Είναι ο λόγος που σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος Λάζαρος (ο αδερφός της Μαρίας και της Μάρθας) δεν ξαναγέλασε ΠΟΤΕ από τότε που επέστρεψε στη ζωή, αφότου ο Κύριος τον επανέφερε, ενώ ήταν ήδη νεκρός επί τέσσερις ημέρες!

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (22/3/21-28/3/21)

 Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Διανύουμε τη 2η εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όλες τις καθημερινές κανονικά τρώμε άλαδο φαγητό. Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα είναι πιο χαλαρή, αφού την Πέμπτη 25 Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, οπότε γίνεται κατάλυση ιχθύος, ενώ την Παρασκευή 26 Μαρτίου (Σύναξη Αρχαγγέλου Γαβριήλ) προβλέπεται κατάλυση οίνου-ελαίου.

Δευτέρα-Τετάρτη: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Πέμπτη 25/3: νηστεία (επιτρέπεται το ψάρι)
[Ευαγγελισμός της Θεοτόκου]

Παρασκευή 26/3: νηστεία (λαδερό φαγητό)
[Σύναξη Αρχαγγέλου Γαβριήλ]

Σάββατο - Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Για τις επόμενες εβδομάδες της Μ. Τεσσαρακοστής ο κανόνας είναι απλός: όλες τις καθημερινές τρώμε άλαδο φαγητό (ή κάνουμε ξηροφαγία), ενώ το σαββατοκύριακο τρώμε λαδερό φαγητό.

Μόρφου Νεόφυτος: Το Πάσχα είναι η οδός


Τα γεγονότα δεν αναβάλλονται 

Ο Αγ. Νεκτάριος εμφανίζεται ολοζώντανος...


Ο Αγ. Νεκτάριος εμφανίζεται ολοζώντανος

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ