Ετικέτες

22.5.20

Βιώματα μαζί με τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο - Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος (Αθανάσιος Ρακοβαλής)

Κανόνες Β΄ Οικουμενικής Συνόδου

Κανόνες τῆς ἐν Κωνσταντινουπόλει – Νέᾳ Ῥώμῃ Ἁγίας καὶ Οἰκουμενικῆς Β´ Συνόδου

Συνεκλήθη ὑπὸ τοῦ Αὐτοκράτορος τῶν Ῥωμαίων
Θεοδοσίου τοῦ Μεγάλου ἐν Κωνσταντινουπόλει – Νέᾳ Ῥώμῃ (381 μ.Χ.)

ΚΕΡΚΥΡΑ: «Νιώσαμε ότι ποινικοποιήθηκε ο Χριστός»


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην συνοικία Κουλίνες της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και τόνισε ότι ο απόστολος Παύλος εδίωξε αρχικώς τους χριστιανούς, διότι δεν μπορούσε να ανεχτεί την αλήθεια ότι ο Χριστός που οι συμπατριώτες του Ιουδαίοι εσταύρωσαν είναι ο Μεσσίας και ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς. Ο Παύλος έζησε την αποκάλυψη του ιδίου του Χριστού και την εμπειρία της κοινωνίας μαζί Του και μετεστράφη. Από διώκτης έγινε ο πρώτος μετά τον Ένα. Ανάλογη ήταν η εμπειρία του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος είδε το σημείο του σταυρού στον ουρανό και ένιωσε ότι ο Χριστός είναι η σωτηρία, αυτός που παρέχει την ζωή. Άλλοι μπορεί να βλέπουν τον σταυρό ως μωρία και να καταδιώκουν τον Χριστό και τους χριστιανούς. Ο Μέγας Κωνσταντίνος όμως, εκτός από βασιλιάς, έγινε και ισαπόστολος και έδειξε ότι η πίστη γεννά ελευθερία και καθοδηγεί τον λαό του Θεού στο αγαθό και την αλήθεια.

«Απαράδεκτα όσα ακούγονται για την Θεία Κοινωνία»


Σχόλιο: Όσο σεβαστοί μας Αρχιερείς κάνετε εκπτώσεις και εστιάζετε μόνο στη θεία κοινωνία, αλλά μετά αρχίζετε να μιλάτε για μάσκες και μοίρασμα του αντιδώρου σε σακουλάκια ή άλλοι για αποφυγή προσκύνησης των εικόνων ή φιλήματος του χεριού του ιερέως, χάνετε το δίκιο σας όχι απέναντι σε εμάς τους "φανατικούς", "συνωμοσιολόγους" ή και "φονιάδες"... το χάνετε απέναντι στον Θεό και θα σας ρίξει κι εσάς κι εμάς στα δόντια των άθεων ή μασώνων πολιτικών οι οποίοι στο τέλος θα σας ξανακλείσουν τους ναούς (καταδικάζοντάς σας σε οικονομική ασφυξία πλην άλλων...) θα ποινικοποιήσουν και θα απαγορεύσουν ρητά τη θεία κοινωνία και θα εντείνουν τον διωγμό... 

Εδώ είμαστε και θα τα ζήσουμε αν όχι πιο σύντομα, σίγουρα από το φθινόπωρο οπότε και θα εμφανιστούν οι εποχιακές ιώσεις και άντε τότε να διακρίνει κανείς τον κορωνοϊό από τους δεκάδες άλλους ιούς που θα κυκλοφορούν σε μεγάλη κλίμακα...

Στην «Πρώτη Εκπομπή» του κυπριακού SigmaLive φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί (21/5) ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Ο Σεβασμιώτατος, αφού υπενθύμισε ότι οι εκκλησίες λειτουργούν κανονικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ερωτήθηκε και απάντησε και για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας.

Χαρακτήρισε απαράδεκτα και γελοία τα όσα ακούστηκαν για χρήση πλαστικού κουταλιού στη Θεία Κοινωνία. «Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει κανένα ιό», είπε ο Μητροπολίτης, ενώ εξέφρασε τη θέση ότι αυτό είναι και αποδεδειγμένο επιστημονικά. Έφερε ως παράδειγμα ότι εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια γίνονται μεταλήψεις ασθενών με μεταδοτικές ασθένειες και ακολούθως ο κληρικός κάνει κατάλυση της Κοινωνίας και ποτέ κανείς δεν κόλλησε.

Επιπρόσθετα, ο Σεβασμιώτατος έφερε ως παράδειγμα και τον γιατρό, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό (το ένα εκ των δυο πρώτων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στην Κύπρο), και ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά -είπε ο Μητροπολίτης, το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις έφτασε στην Κύπρο (από την Αγγλία όπου είχε ταξιδέψει) ήταν να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει.