Ετικέτες

17.11.14

Η αξία των σύγχρονων Γερόντων.

aaa1-copy
Αρχιμ. Παύλου Εγγλεζάκη

Κανείς δεν πρέπει να θέλει να σωθεί μόνος του.


Άγιος Πορφύριος

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕΣΩ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ

Γράφει ὁ Nilus Stryker: «Ἕνα ἀπόγευμα στά τέλη Ἰανουαρίου τοῦ 1999, πῆγα στό βωμό μου γιά τήν τακτική ἡμερήσια πρακτική μου. Συνήθιζα νά ἀρχίζω μέ ἕνα γιόγκικο τραγούδι, ἔλεγα τήν προσευχή mantra καί μετά ἔκανα καθιστική σιωπή. Ἄναψα τά κεριά στό βωμό μου καί ἀφοῦ τελείωσα τό τραγούδι καί τήν προσευχή μου, προχώρησα στήν ἄσκησι σιωπῆς.

Συμπεράσματα ημερίδας "Δημιουργία ή Εξέλιξη;"


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα βασικά συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε με βάση τις τέσσερις ομιλίες που παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της ημερίδας "Δημιουργία ή Εξέλιξη;", η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα μας και έλαβε χώρα στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014. Αν επιθυμείτε να δείτε τα βίντεο και να διαβάσετε μικρό σχολιασμό σε κάθε ομιλία μπορείτε να κάνετε κλικ στην ετικέτα "Εξέλιξη ή Δημιουργία".


Συμπεράσματα

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ, ALEA JACTA EST

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνεται πως τα ψέματα τελειώνουν για όσους είχαν ακόμα την ελπίδα ότι θα αποφεύγονταν το μοιραίο, για όσους ακόμα έλπιζαν πως θα συνεχίσουν να τηρούνται οι Ιεροί Κανόνες, για όσους ακόμα έτρεφαν την προσδοκία πως η Ορθοδοξία θα παραμείνει Ορθοδοξία, όπως παρέμεινε επί τόσους αιώνες. Ενώ η χώρα αυτή υποφέρει τραυματισμένη από τα μαρτύρια της ξένης μνημονιακής κατοχής, ενώ ο εκκλησιασμός διώκεται με κάθε μέσο, ο προκαθήμενος της Κωνσταντινούπολης έχει πάρει την οριστική του απόφαση. 

Διπλωματικό επεισόδιο στη Σύνοδο της G20! Λυσσασμένα πυρά κατά του Πούτιν.


σχόλιο Γ.Θ : Σε όλη τους την ζωή οι ηγετίσκοι της Δύσης φιλούσαν και προσκυνούσαν ποδιές προκειμένου να αναρριχηθούν και υπηρετήσουν το σύστημα που προετοιμάζει την κυριαρχία του αντιχρίστου. Φιλούσαν ποδιές... μασονικές και συνεχίζουν να τις προσκυνάνε και να τις φοράνε στις κρυφές συνεδριάσεις τους, όπου προσπαθούν να βρουν τρόπους για να απαλλαγούν από το τελευταίο αντινεοταξικό κάστρο που χαλάει τα σχέδιά τους και που ακούει στο όνομα Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν.

Ακολουθία του καθ' ημέραν Μεσονυκτικού (Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου)


Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την ακολουθία του καθ' ημέραν μεσονυκτικού από την Ι. Μ. Ταξιαρχών Πηλίου. Η ακολουθία του μεσονυκτικού διαβάζεται στο μέσο της νυκτός (προτού ξημερώσει).