Ετικέτες

5.1.23

Αίτημα οικονομικής συμπαράστασης Ραδιοφωνικού Σταθμού Αλήθεια FM
 Αγαπητοί φίλοι,

δεχτήκαμε αίτημα οικονομικής συμπαράστασης από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αλήθεια FM που έχει ως έδρα του την Κάλυμνο αλλά ακούγεται σχεδόν σε όλο το νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι και τις ακτές της γειτονικής χώρας. Ο σταθμός αυτός λειτουργεί ιεραποστολικά, αποτελώντας για πολλούς συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην ελληνική ευαίσθητη παραμεθόριο τη μόνη τους επαφή με την Εκκλησία μας, τις ακολουθίες της και την ορθόδοξη πίστη. Ειδικά για τους απλούς ανθρώπους που κατοικούν σε απομακρυσμένους νησιωτικούς οικισμούς όπου δεν υπάρχει κάποιος ιερέας, είναι η κύρια πηγή δύναμης και πνευματικής παρηγοριάς.

Αιτήματα προσευχής 03-05/01/2023

 

[τελευταία ενημέρωση: 05/01/23, 22:48]


ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;

05/01/2023

Υπέρ θείας βοηθείας

Αθανασίου: παρουσιάζει πυρετό και πηγαίνει αυτή τη στιγμή στα επείγοντα (δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες). Μας ζήτησε να προσευχηθούμε γι' αυτόν. 

Ιωάννου: πέρασε διαδοχικές ιώσεις και γρίπη και είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή. Ας ευχόμαστε.

Βασιλικής: υπέρ φωτίσεως και υγείας.

03/01/2023

Υπέρ θείας βοηθείας

Παναγιώτας: Πριν από δύο μήνες περίπου είχε κάνει επέμβαση. Με ενημέρωσε ότι βρίσκεται στη φάση των χημειοθεραπειών (λόγω καρκίνου εντέρου) και ζητά την προσευχή μας. Ας δώσουμε το όνομά της αδελφής μας και σε ιερείς να μνημονεύεται. Είναι μέλος της ομάδας ψαλτηρίου του ιστολογίου μας.

Μαρίας: Παρουσιάζει ανεξήγητο πυρετό και ακόμα δεν έχει βρεθεί το αίτιο. Νοσηλεύεται και αδερφός μας μας ζητά να ευχηθούμε να βρεθεί η αιτία και να αντιμετωπιστεί. Σε αυτήν βασίζεται οικογένεια που έχασε τον πατέρα στις φωτιές στο Μάτι Αττικής πριν κάποια χρόνια.

Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος6 Ιανουαρίου

Ο Όσιος Θεοφάνης γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1815 μ.Χ. στο χωριό Τσερνάφσκα της επαρχίας Ορλώφ της Ρωσίας. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Γεώργιος Γκοβόρωφ. Ο πατέρας του ήταν ιερέας. Από μικρός δέχθηκε την ευεργετική επίδραση, που εξασκεί στην ψυχή το εκκλησιαστικό περιβάλλον, με τις εικόνες, τις ψαλμωδίες, τις ακολουθίες, τις τελετές. Ο ίδιος έγραφε ότι το περιβάλλον αυτό αποτελεί ισχυρότατο παράγοντα για τη σωστή αγωγή της παιδικής ψυχής. Φοίτησε στο εκκλησιαστικό σεμινάριο του Ορλώφ και στη συνέχεια σπούδασε στη θεολογική ακαδημία του Κιέβου. Αυτό όμως που χαράχθηκε περισσότερο στην ψυχή του ήταν οι προσκυνηματικές επισκέψεις στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

Τα Άγια Θεοφάνεια

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια θεοφανεια
6 Ιανουαρίου
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
[κατάλυσις εις πάντα]

(ο εσπερινός έγινε το πρωί στις 5/1 με τις Μεγάλες Ώρες - δείτε τη χθεσινή δημοσίευση)
ΟΡΘΡΟΣ με ΜΟΥΣΙΚΑ
ταν Χριστός ς νθρωπος συνεπλήρωσε τό τριακοστόν τος τς λικίας Του, γιατί ς Θεός πού ταυτόχρονα ταν εναι χρονος, πγε στόν ορδάνη ποταμό γιά νά βαπτισθ πό τόν ωάννη.