Ετικέτες

22.4.22

Ποίοι ήταν οι πόνοι του Χριστού μας; - Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης (Αριζόνας) †


ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΨΑΛΛΕΙ ΧΟΡΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ | Ορθόδοξο μονοπάτι


ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΨΑΛΛΕΙ ΧΟΡΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ | Ορθόδοξο μονοπάτι 1. "Ο ευσχήμων Ιωσήφ...", "Ότε κατήλθες...", "Ταις μυροφόροις γυναιξί..." Απολυτίκια. Ήχος β'. 2. Η α' στάση των Εγκωμίων Ήχος πλάγιος του α'. 3. Η β' στάση των Εγκωμίων Ήχος πλάγιος του α'. 4. Η γ' στάση των Εγκωμίων Ήχος γ'. 5. "Σινδόνι καθαρά...", "Εξέστησαν χοροί..."

Πείνα ἐλευθερίας

 

Σχόλιο: Ας ευχηθούμε για τους αδερφούς μας. Ας ενώσουμε τις προσευχές μας και ας ευχηθούμε με την Ανάσταση του Κυρίου μας να έρθει και η Ανάσταση των αδερφών μας!

https://www.youtube.com/watch?v=gnLHh5HE6sA Ἀρωγή Ι.Α.

https://tasthyras.wordpress.com

Αιτήματα προσευχής: 20/4-22/4

 

[τελευταία ενημέρωση: 22/04/22, 14:50]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;

22/04


Υπέρ θείας βοηθείας

Χρήστου: Έχει φοβερό πόνο στην πλάτη και έχει μείνει στο κρεβάτι από εχθές. Η αιτία δεν είναι γνωστή. Ας ευχηθούμε ο Κύριος να επιτρέψει να βελτιωθεί η κατάστασή του, διότι εχθές έχασε τις ακολουθίες και είναι βέβαιο ότι θα ήθελε να συμμετέχει και σήμερα πόσο μάλλον αύριο στην Ανάσταση του Κυρίου! Ας ευχόμαστε για τον αδερφό μας. Εκτιμώ ότι στενοχωριέται περισσότερο που χάνει τις ακολουθίες παρά για τους πόνους...


20/04


Υπέρ θείας βοηθείας

Φωτεινής: 15 ετών εξαφανίστηκε εχθές (δείτε εδώ) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η Φωτεινή βρέθηκε!

Ευριδίκηςέχει καρκίνο και θλίβεται πολύ.

Ευαγγελίας: χειρουργήθηκε για καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες

Κωνσταντίνου: κόλλησε κορωνοϊό μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Στενοχωριέται για τις ακολουθίες των ημερών και για την Ανάσταση που θα "χάσει". Ας ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση, χωρίς επιπλοκές.

Μαρίας πρεσβυτέρας: πήγε στο νοσοκομείο δεύτερη φορά πριν 5 μέρες με έντονο κολικό αλλά και με γυναικολογικά προβλήματα και απίστευτους πόνους ... είναι 39 ετών ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η πρεσβυτέρα βγήκε από το νοσοκομείο, συνεχίζει την αγωγή και ελπίζουμε να αποφύγει το χειρουργείο. Δόξα τῷ Θεῷ!

Χρήστου: έκανε πρόσφατα (και απροσδόκητα) εγχείρηση κήλης. Αναρρώνει και σιγά-σιγά επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς. Ας ευχόμαστε αυτή να ήταν η τελευταία του ταλαιπωρία ιδιαίτερα για τις Άγιες ημέρες που διανύουμε.

Κωνσταντίνου: Είχε σπάσει το πόδι του πριν 3 εβδομάδες περίπου. Ας ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση χωρίς επιπλοκές.

Οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τα Κατηχητικά του Αγίου Νείλου Πειραιώς