Ετικέτες

20.3.18

Νεκρός ανασύρθηκε ο π. Ανδρέας Μπολοβίνος


Νεκρός ανασύρθηκε τελικά πριν από λίγα λεπτά ο π. Ανδρέας Μπολοβίνος, 63χρονος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.

Να αναφερθεί ότι ο αδικοχαμένος κληρικός από χθες, μετά την προηγιασμένη που τέλεσε δεν επέστρεψε στο σπίτι, και άρχισαν αμέσως οι έρευνες του εντοπισμού.

Σήμερα, ο Τοποτηρήτης της Ι.Μ. Μάνης, Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και οι Αρχές του Τόπου, έκαναν τα πάντα για να βρεθεί ο αγνούμενος ιερέας.

Τελικά με την βοήθεια ελικοπτέρου βρέθηκε το αμάξι που έπεσε στην θάλασσα, όπου μέσα ήταν νεκρός ο Αρχιμ. Ανδρέας Μπολοβίνος.

Τέλος να σημειωθεί ότι για τις ενέργειες αλλά και το συμβάν, ενημερώθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ.

Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε συγκάλυψη ούτε κωλυσιεργία.


Η Ιερά Σύνοδος πρέπει να επιταχύνει την διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας. Δεν επιτρέπεται να διασύρεται η Εκκλησία μας από ανώνυμες πληροφορίες. Θα πρέπει να ζητήσει τα στοιχεία από την εφημερίδα και αν είναι αληθινά να αφορίσει τον Μητροπολίτη, αν όχι, να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδος. Αυτό έπρεπε να γίνει ΕΧΘΕΣ... Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε συγκάλυψη ούτε κωλυσιεργία. Μέση οδός ΔΕΝ υπάρχει. Είτε αφορισμός είτε νομική δίωξη.

Μαργαρίτα: Μας έχει μεγάλη ανάγκη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Η Μαργαρίτα θα χρειαστεί σύντομα επέμβαση στα πόδια της και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρά προβλήματα οικονομικής φύσεως. Είναι η μητέρα μιας αδελφής μας που προσεύχεται μαζί μας για όλους όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη βοηθείας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας αισθανόμαστε την ευθύνη απέναντι σε ένα μέλος μας και πονάμε μαζί της, όπως πονάει όλο το σώμα όταν πάσχει ένα μέλος του. Προσθέτουμε λοιπόν τη Μαργαρίτα στις προσευχές μας και ζητάμε το έλεος του Θεού και όλες οι δοκιμασίες να την ωφελήσουν ψυχικά.

Έκκληση βοήθειας! - Διαδώστε - Ένας συνάνθρωπος μας έχει ανάγκη…


Σχόλιο: Στην πηγή παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία του Θεοδώρου. Εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε το ακριβές ή το αληθές της έκκλησης βοηθείας. Ωστόσο, η ανάρτηση είναι αληθοφανής. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας για προσευχή και όσο για το αν θα βοηθήσει κανείς υλικά το αφήνουμε στην δική σας προαίρεση και δυνατότητα. Οφείλουμε πάντως να αναφέρουμε ότι οι παρομοίου τύπου διαδικτυακές εκκλήσεις βοηθείας αυξάνονται το τελευταίο διάστημα (όχι ότι δεν είναι φυσιολογικό... με τέτοια οικονομία...), αλλά η αύξηση των αναρτήσεων σε κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες καθιστά πιθανή την εκμετάλλευσή μας από απατεώνες. Συμβουλευτείτε καλού κακού και τον πνευματικό σας. 

Ο Θεόδωρος Κ. είναι πατέρας ενός αγοριού, ενώ σύντομα περιμένει στην οικογένειά του ένα νέο μέλος. Μένει μαζί με την έγκυο σύζυγό του στην Πετρούπολη και ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο ίδιος απεγνωσμένος, καθώς τα μεροκάματα πλέον είναι λίγα και είναι εδώ και πολλούς μήνες άνεργος έστειλε μήνυμα στο Πενταπόσταγμα και ζητά από όλους μας βοήθεια. Και ένα ευρώ από το υστέρημα μας θα είναι πολύτιμο για το Θοδωρή και την οικογένειά του.

Δείτε όσα μας έγραψε ο ίδιος:

ΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗΝ ΤΗΣ 15ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2018-2ον ΜΕΡΟΣ

ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»!

ΕΚΤΑΚΤΟ – «Βόμβα-μεγατόνων» από ΣτΕ: «Aκυρες όλες οι αλλαγές Φίλη στο μάθημα Θρησκευτικών – Κλονίζετε τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση»


Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το πρόγραμμά των Θρησκευτικών, καθώς «κλονίζει τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση».

Τι απαντά στον Βούτση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μακεδόνων

Τι απαντά στον Βούτση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μακεδόνων

«Το περιεχόμενο των εξωδίκων αφορά στην συμπεριφορά των κυβερνώντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και από τα ελληνικά δικαστήρια» τονίζει

ΚΛΙΜΑΞ: ΛΟΓΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ Περί ακηδίας

Αποτέλεσμα εικόνας για κλίμαξ

ΛΟΓΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ

Περί ακηδίας
orthodoxy

Αυστραλία: Απαγορεύθηκε στη σλαβική οργάνωση των ψευδομακεδόνων το έμβλημα του Ήλιου της Βεργίνας


Οι αρχές της Αυστραλίας απαγόρευσαν στη σλαβική οργάνωση των ψευδομακεδόνων του λεγόμενου «Παγκόσμιο Μακεδονικού Συνεδρίου» να φέρουν ως έμβλημα τον Ήλιο της Βεργίνας ή Μακεδονικό Ήλιο,  στο λογότυπό τους γιατί αποτελεί εθνικό σύμβολο της Ελλάδας.

Αντίδωρο από την Παναγία

π. Στέφανος Ἀναγνωστόπουλος
Κάποτε μια Κυριακή σαν τη σημερινή, πριν από σαράντα περίπου χρόνια, το 1968, σ’ αυτόν εδώ το Ναό, και μπροστά από τον παλιό Θρόνο, βέβαια είχαμε έναν παμπάλαιο Θρόνο εδώ, δεν ξέρω πόσοι, αν ήταν κανείς εδώ και το θυμάστε και εδώ ήταν όλο βαμμένο μπλε και από τούβλο…

Ξεσηκωμός στη Νέα Υόρκη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έξω από την έδρα του ΟΗΕ

makedonia-new-york
Χιλιάδες ομογενείς συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και πραγματοποίησαν συλλαλητήριο για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στην χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Άγιος Παΐσιος: "Πρέπει νὰ βροῦν τρόπο οἱ ἐκπαιδευτικοὶ νὰ περνᾶνε κάποια μηνύματα στὰ παιδιὰ γιὰ τὸν Θεὸ καὶ γιὰ τὴν Πατρίδα"


"Εἶναι μεγάλη ὑπόθεση ὁ σωστὸς δάσκαλος, ἰδίως στὶς μέρες μας! Τὰ παιδιὰ εἶναι ἄγραφες κασέτες ἢ θὰ γεμίσουν βρώμικα τραγούδια ἢ βυζαντινὴ μουσική.

Ελισάβετ, Ελένη, Ουρανία, Λουκάς, Κωνσταντία, Βασίλειος μοναχός, Στέργιος, Ελένη, Σουλτάνα: μας έχουν ανάγκη



Ο Απόστολος Πέτρος μας προτρέπει:

...σωφρονήσατε ον κα νήψατε ες τς προσευχάς·  πρ πάντων δ τν ες αυτος γάπην κτεν χοντες, τι γάπη καλύψει πλθος μαρτιν· (Α΄ Πέτρ. δ΄ 7-8)


Ας προσευχηθούμε λοιπόν για τους αδερφούς μας:


Ελισάβετ: βαριά καρκινοπαθής, σύντομα θα χρειαστεί να χειρουργηθεί 2 φορές. Ας την έχουμε στην προσευχή μας.


Ελένη: Η αγία αυτή γιαγιούλα έπεσε και έσπασε τον αστράγαλο της. Πονάει πολύ και έχει ανάγκη τις θερμότερες ευχές μας.

Ουρανία: Μικρό κοριτσάκι που πάσχει από σύνδρομο Down. Υποφέρει και η ίδια, αλλά και η οικογένεια της. Μας έχουν ανάγκη.

Λουκάς: Μικρό παιδάκι το οποίο είναι πάρα πολύ άρρωστο και κινδυνεύει να πεθάνει. Άς ικετεύσουμε τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό να τον θεραπεύσει.

Κωνσταντία: Είναι η μητέρα ενός παράλυτου κοριτσιού και υποφέρει πολύ από τη μέση... μαρτύριο.

και τα εξής ονόματα ασθενών:

Βασιλείου μοναχού,

Στεργίου,

Ελένης,

Σουλτάνας.