Ετικέτες

19.3.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας: 20/3-26/3/2017

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Η ερχόμενη εβδομάδα είναι η τέταρτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Διανύσαμε με επιτυχία το μισό στάδιο. Τώρα χρειάζεται εγρήγορση! 

Κανονικά, όλες τις καθημερινές νηστεύουμε αυστηρά, δηλαδή τρώμε άλαδο φαγητό, ενώ το σαββατοκύριακο υποχρεωτικά τρώμε λαδερό φαγητό. Βέβαια, αυτό το Σάββατο 25/3 εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, οπότε τρώμε ψάρι.

Δευτέρα - Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό)
Σάββατο: νηστεία (ψάρι)
Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Βοσκόπουλος Φιλίποφ: Η «αντι-μακεδονική» ιδεολογία στην Ελλάδα

Σχόλιο: Εμείς απορούμε πως καταφέρνουν οι πράκτορες των Σκοπίων να παραμένουν στη χώρα μας ,και οχι μόνο αυτό αλλα να δημιουργούν και κόμμα (με όλη τη σημασία της λέξης) με τα γνωστά προβλήματα. Εμείς αναρωτιόμαστε , σε ένα κράτος που παραπαίει , που βρίσκουν τα χρήματα τόσο για τα λειτουργικά τους έξοδα όσο και για να εκτελούν τα αλυτρωτικά  τους σχέδια. Τώρα αν ο μίστερ Φιλίποφ δεν του αρέσει η χώρα μας και η ιστορία της ας πάει στη χώρα της αρεσκείας του  , εκεί που ενδεχομένως θα έχει μια φυσιολογική ζωή προσαρμοσμένη στο δικό του φυσικό περιβάλλον.

Σκανδαλώδης τροπολογία του Υπ. Υγείας - Προβλέπει την πρόσληψη αλλοδαπών σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη νοσοκομείων



Το υπουργείο Υγείας τις τελευταίες ήμερες έχει επιδοθεί σε μια «φρενίτιδα» κατάθεσης τροπολογιών και μάλιστα μια από αυτές με σκανδαλώδη τρόπο προβλέπει να μπορούν να προσλαμβάνονται και αλλοδαποί.

Moshe Ya'alon: Η Τουρκία είναι ένα από τα εξτρεμιστικά στοιχεία που επιδιώκουν να κυριαρχήσουν στη Μέση Ανατολή


Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν,αναφερόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Τα Άγια Λείψανα και η αφθαρσία




Ρώτησα τον πατέρα Σεραφείμ για μερικά θέματα που με απασχολούσαν μεταξύ των οποίων ήταν και η αφθαρσία των τιμίων Λειψάνων… Πολλά μου είπε ό πατήρ Σεραφείμ, αλλά εγώ αναφέρω εδώ μόνο την ουσία.