Ετικέτες

19.5.16

Μία Προσευχή για τον Νίκο μας! (ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ)


Συγκλονίζει ο 31χρονος Έλληνας DJ, Νίκος Φωτόπουλος με τη σπάνια μορφή καρκίνου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Α.Ο.Ν.Α. Άγιος Σάββας εδώ και λίγο καιρό.

Ο ίδιος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την παρακάτω ανάρτηση:

Υπερήφανοι ως (ανθ)έλληνες!


Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης                                       
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Ελλάδα, έτος 2016 μετά Χριστόν! Έτος θαυμαστόν!

Έτος υπερηφάνειας! Επιτέλους εμείς οι νεοέλληνες νοιώθουμε υπερήφανοι!

Απολαύστε τον Πολεμικό Χορό "Μαχαίρια" (ΠΙΤΣΑΚ ΟΙΝ)



Αββά Δωροθέου - Για το θείο φόβο [γ΄ μέρος]: Μακάριοι οι ειρηνοποιοί...


δείτε το β΄ μέρος σε χθεσινή ανάρτηση



 51.-. Προσέξτε πολύ αυτό το ρητό και παρατηρήστε την ακρίβεια του Αγίου. Όταν αξιωθεί κανείς ν' απομακρυνθεί από το κακό και αγωνιστεί, με τη Χάρη του Θεού, να κάνει συνέχεια το καλό αμέσως αρχίζουν οι εχθροί του να τον πολε­μούν. Αγωνίζεται λοιπόν, κοπιάζει, συντρίβεται, όχι μόνον επειδή φοβάται να μην ξαναγυρίσει στο κακό, όπως είπαμε για το δούλο, αλλά ελπίζοντας ότι θα πάρει το μισθό του για το καλό, όπως ακριβώς ο μισθωτός. Με το να πολεμιέται λοιπόν και να πολεμάει και να κτυπιέται με τον εχθρό, κάνει το καλό, αλλά με πολλή θλίψη, με πολλή συντριβή. Όταν λοιπόν πάρει βοήθεια από το Θεό και αρχίζει να συνηθίζει να κάνει το καλό, τότε βλέπει την ανάπαυση, τότε γεύεται προοδευτικά την ειρήνη, τότε αισθάνεται ποια είναι η θλίψη του πολέμου και ποια η χαρά και η ευφροσύνη της ειρήνης. Τότε λοιπόν τη ζητάει, αγωνίζεται και την καταδιώκει τρέχοντας για να την κερδίσει, για να την κατακτήσει τέλεια, για να την εγκαταστήσει στην ψυχή του. Ποιος λοιπόν είναι πιο μακάριος από την ψυχή εκείνη, που αξιώθηκε να φτάσει σ' αυτό το μέτρο; Αυτός, όπως πολλές φορές είπαμε, βρίσκεται στην κατάσταση του υιού. Γιατί, πρα­γματικά, είναι μακάριοι αυτοί που επιδιώκουν την ειρήνη.Γιατί αυτοί θα ονομαστούν παιδιά του Θεού(Ματθ. 5, 9).

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ





Της Ελένης Παπαδοπούλου


Τα λόγια εκείνου του Γέροντα αντηχούν ακόμη στ΄ αυτιά μου. Καθώς παρακολουθούσα τον λόγο του, έναν λόγο Θεού, με όλη μου την προσοχή κράτησα μέσα στην καρδιά μου αυτή την τόσο πολύτιμη φράση του: «Θα δώσουμε μαρτυρία με την ομολογία της πίστεώς μας».