Ετικέτες

4.2.21

Αιωνία η ευγνωμοσύνη μας και η μνήμη του αθάνατου Γέρου του Μοριά


Σχόλιο: Ευχαριστούμε θερμά τον δάσκαλο που μας ξεστραβώνει. Ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι η επιλογή των σύντομων διηγήσεων από τη ζωή του Γέρου του Μοριά. Και φυσικά ιδιαίτερα διδακτικό, αλλά και απολαυστικό το τέλος. Οπωσδήποτε διαβάστε το!


 

«Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά κι ο ήλιος στα     λαγκάδια

λάμπουν και τα ’λαφρά σπαθιά των Κολοκοτρωναίων»

 

4 Φεβρουαρίου του 1843. Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης, αρπάζεται από τα φτερά της δόξας και μπαίνει διά παντός στο άγιο εικονοστάσι του Γένους. Τελευταία του επιθυμία, να βάλουν, στο μνήμα του την ημισέληνο, κάτω από τα τσαρούχια του, να την πατάει και πεθαμένος την Τουρκιά, όπως την πατούσε και όταν την πολεμούσε και την κατατρόπωνε…

ΒΟΜΒΑ! Παραίτηση Κωνσταντίνου Βαθιώτη ON AIR στον Focus FM από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης// Αρνούμαι να αυτοεξευτελίζομαι.


Την παραίτησή του on air στον Focus FM προανήγγειλε σήμερα ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Βαθιώτης.

«Ήρθε σήμερα η ώρα του τελευταίου μαθήματος μου, το οποίο δεν θα διεξαχθεί ούτε στο αμφιθέατρο ούτε στην μπροστά αισχρή τηλεοθόνη… στο ψηφιακό κελί που έχτισε η κ. Κεραμέως ακολουθώντας τις παγκόσμιες σατανικές οδηγίες. Το μάθημα το τελευταίο θα διεξαχθεί ενώπιον των αυτιών των ακροατών σας.

Ομάδα περιφρούρησης κατά του κουτσομπολιού «Τα ’μαθες;»


Πριν από χρόνια, στην Εξομολόγηση, ο σεβαστός μου Πνευματικός μού είπε διακριτικά:
– Παιδί μου, μήπως να προσέξεις κάτι; Μήπως σου ξεφεύγουν ίσως λόγια δώθε-κείθε; Δεν ταιριάζει στην πνευματική σου εικόνα… Έμεινα «στήλη άλατος!» και απάντησα δειλά:

«ΟΧΙ» στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» !

 


Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης      

Δεν συμμετέχω στον ψεύτικο και μισελληνικό εορτασμό που ετοιμάζει η τραγική Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Υπέρ υγείας: Ιωάννου, Θωμά και Μαρίκας - Εστίαση στον Παναγιώτη - Υπέρ αναπαύσεως Θεοδώρας ΚΑΙ Δημητρίου

 


Ας πάρουμε τα όπλα μας, το ψαλτήρι, το κομποσκοίνι, τις παρακλήσεις.... Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να προσευχηθούμε για τους άλλους.


Υπέρ υγείας - θείας βοηθείας - φωτισμού

Ιωάννου 

Θωμά

Μαρίκας (διασωληνωμένη)


Παρακαλώ ας εστιάσουμε λίγο την προσοχή μας και στον Παναγιώτη (υπ' αρ.70 στην κατάσταση προσευχής), το έχει ανάγκη.Υπέρ αναπαύσεως

Θεοδώρας

Δημητρίου (νέος οικογενειάρχης)

Αιωνία τους η μνήμη. Ο Θεός ας ενδυναμώσει τους δικούς τους.