Ετικέτες

19.6.19

Ποιοι ήταν οι "αδελφοί" του Κυρίου;

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αδελφοί του Κυρίου   Αποτέλεσμα εικόνας για Ιούδας αδελφόθεος   Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αδελφοί του Κυρίου

Πέντε πρό­σω­πα χα­ρα­κτη­ρί­ζον­ται στα Ευ­αγ­γέ­λια ως α­δελ­φοί του Κυ­ρί­ου. Τα ο­νό­μα­τά τους εί­ναι Ι­ά­κω­βος (μεγάλος και μικρός), Ι­ω­σής, Ι­ού­δας και Σί­μων (Ματθ. 13, 55. Μαρκ. 6, 3). Ως προς τη σχέ­ση τους με τον Χρι­στό δι­α­τυ­πώ­θη­καν συ­νο­λι­κά ο­κτώ α­πό­ψεις που σχε­τί­ζον­ται ά­με­σα με το α­ει­πάρ­θε­νον της Θε­ο­τό­κου. Έ­ξι α­πό αυ­τές το προ­ϋ­πο­θέ­τουν, ε­νώ δύ­ο (μί­α αρ­χαί­α και μί­α νεώτερη) το α­πορ­ρί­πτουν. Οι α­πό­ψεις αυ­τές εί­ναι οι ε­ξής:

Αυτός να μου ζητήσει πρώτος συγγνώμη

Προτροπή για συμφιλίωση.
Διάλογος π. Ιωήλ Γιαννακόπουλου (1901-1966) με κάποιο χωρικό: 


– … Μα δεν μπορώ, πάτερ μου, να μιλήσω εγώ πρώτος. 
Ο αδελφός μου πρέπει να μου μιλήσει πρώτος. Αυτός έφταιξε και όχι εγώ. Κι έπειτα αυτός είναι μικρότερος και εγώ μεγαλύτερος. 

Η μονομαχία του Καραΐσκάκη με τον Τούρκο αρχηγό Χατζή Μπέντο, που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει με 500 χιλιάδες γρόσια...

Εικόνες από την αναπαράσταση της μάχης


Γράφει ο Λίνος Υφαντής, φιλόλογος...

Η δυσάρεστη έκπληξη μετά την Α’ Πολιορκία του Μεσολογγίου...

Η υψίφωνος που βίωσε το θαύμα της Αγίας Ζώνης

Η υψίφωνος που βίωσε το θαύμα της Αγίας Ζώνης
Συγκλονίζει η Τζίνα Πούλου υψίφωνος της Λυρικής Σκηνής Αθηνών η οποία είχε προσκυνήσει με ευλάβεια την Αγία Ζώνη, όταν το Θεομητορικό κειμήλιο είχε έρθει το 2017 στη Νέα Ιωνία.