Ετικέτες

26.2.18

Ἀπάντηση ἐπεξηγηματική περὶ Ἀναθεμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για αναθέματα κυριακή ορθοδοξίας


Οἱ πλάνες τῶν φιλοσόφων

Ἴσως σὲ μερικοὺς νὰ φαίνεται ὑπερβολικὸς ὁ χαρακτηρισμὸς τῶν ἀρχαίων σοφῶν ὡς μωρῶν. Τί θὰ λέγαμε ὅμως ἂν πληροφορούμασταν ὅτι πρὶν ἀκόμη καὶ ἀπὸ τοὺς Χριστιανοὺς ἐξέφερε περὶ τῶν σοφῶν του προχριστιανικοῦ κόσμου αὐστηρότατη κρίση κάποιος, ὁ ὁποῖος μπορεῖ νὰ συγκαταλεχθεῖ μαζὶ μὲ αὐτοὺς καὶ ὁ ὁποῖος θεωρεῖται ἀπὸ τοὺς μεγαλύτερους ρήτορες τῆς εἰδωλολατρικῆς δύσεως;
Πρόκειται γιὰ τὸν Κικέρωνα, ὁ ὁποῖος δὲν δίστασε νὰ διακηρύξει ὅτι «δὲν ὑπάρχει παραλογισμός, ὁσονδήποτε χονδροειδής, ὁ ὁποῖος νὰ μὴ ἐγένετο παραδεκτὸς καὶ νὰ μὴ ἐδιδάχθη ὑπὸ τινὸς φολοσόφου» De divin. II 58, «Sed nescio quo tam absurde dici potest quod non dicatur ab aliquo philosophorum»

Μεθ' ημών ο Θεός - Ψάλουν οι μοναχοί της Σιμωνόπετρας


Από το CD "ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ" 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Ήχος πλ. β'

Μεθ' ημών ο Θεός, γνώτε έθνη καί ηττάσθε.

Ότι μεθ' ημών ο Θεός.

Επακούσατε έως εσχάτου τής γής,

Ότι μεθ' ημών ο Θεός.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΦΩΤΟ)

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνοτουρκικά


Αισχρή τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ κάνει αναφορές με προκλητικό τρόπο για το θέμα του Αιγαίου 
Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εξοργισμένοι με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς σε μια περίοδο όπου η προκλητικότητα και ο επεκτατισμός των Τούρκων έχει περάσει κάθε όριο, εδώ στη χώρα μας παίζονται σειρές που βεβαίως αποτυπώνονται σε συνειδήσεις, οι οποίες ουσιαστικά προωθούν τις επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Κλείνει έως νεωτέρας ο Πανάγιος Τάφος και ο Ναός της Αναστάσεως

Σχόλιο: Αλήθεια , τι φορολογικό καθεστώς υπάρχει για Εβραϊκές εταιρίες και ιδρύματα τους στη χώρα μας; 

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε συμφωνία με τις άλλες δυο χριστιανικές ομολογίες που δραστηριοποιούνται στους Αγίους Τόπους, την Παπική και την Αρμένικη αποφάσισαν να κλείσουν το συγκρότημα του Παναγίου Τάφου.

«Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΑΣ», το πιο φονικό όπλο της ψυχής μας!

«ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ», 
απάντησε ο αξιωματικός του Τιτανικού σε μια κυρία που θαύμαζε το ολοκαίνουριο υπερωκεάνιο, όταν τον ρώτησε αν ήταν πραγματικά αβύθιστο!

ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;


Το νερό είναι πηγή ζωής και απαραίτητο καθημερινά για την καλή υγεία των ανθρώπων. Παρ’ όλο που μπορεί πολλοί να μην το αξιολογούν, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν αρκετοί είναι ότι πιστεύουν πως μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό με άλλα ροφήματα, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν όσο νερό πραγματικά χρειάζονται. Βέβαια το πόσο νερό χρειάζεται ένας οργανισμός εξαρτάται από το σωματικό βάρος αλλά και την ηλικία του καθενός.

Αυξητική τάση των κρουσμάτων γρίπης. Τέσσερις θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Αυξητική τάση των κρουσμάτων γρίπης. Τέσσερις θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης παραμένει η χώρα, σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την οποία προκύπτει ότι από τις 12 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, άλλοι 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από επιπλοκές της γρίπης.

Ασέβεια χωρίς όρια από τους Τούρκους σε βάρος χριστιανικού μνημείου – Μετέτρεψαν ιστορική εκκλησία σε…τουαλέτες




Άλλο ένα χαρακτηριστικό σκάνδαλο, που δείχνει πως αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι τα ιστορικά χριστιανικά μνημεία στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας, όπως εκκλησιές και άλλα σχετικά.