Ετικέτες

28.9.20

Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 27 Σεπτεμβρίου 1831)

 


Σειρά Ντοκιμαντέρ Ενωμένης Ρωμηοσύνης - ΑΧΕΛΩΟΣ TV

 Ο Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης είχε πάντοντε ως πρότυπο του Ορθόδοξου Χριστιανού Κυβερνήτη το πρόσωπο του Ιωάννη Καποδίστρια. Η τόσο αξιόλογη σειρά του επικού ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια ετοιμάστηκε από την Ενωμένη Ρωμηοσύνη και το ΑΧΕΛΩΟΣ TV

Συνεδριάζει αύριο η ΔΙΣ για την Ιεραρχία (με σχόλιο-πρόταση: δεν χρειάζεται να ακυρωθεί η σύγκληση της Ιεραρχίας, γίνεται και διαδικτυακά...!!!)


Σχόλιο: Η σύγκληση της Ιεραρχίας είναι απαραίτητη περισσότερο τώρα από κάθε άλλη φορά. Η επίθεση που δέχεται η Εκκλησία είναι πρωτοφανής και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Το ζήτημα του μολυσμού εντός των ναών, η προσκύνηση των ιερών εικόνων και των ιερών λειψάνων, το φίλημα του χεριού του ιερέως, το αντίδωρο από το χέρι του ιερέως και όχι σε σακουλάκι και φυσικά η θεία μετάληψη είναι πολύ σημαντικά ζητήματα για τα οποία πρέπει να αποφανθεί η Ιεραρχία και όχι η Δ.Ι.Σ.... Σεβαστοί μας Ιεράρχες συνεχίζετε να στρουθοκαμηλίζετε. Αποφεύγετε να πάρετε θέση στην πλειονότητά σας κι αυτό θα το πληρώσουμε σύντομα. Θα μας ξανακλείσουν και θα πάρουν και χειρότερα μέτρα από πριν. Μέχρι το τέλος του έτους μάλλον θα αλλάξουν πολλά ακόμα και στο θέμα της θείας μεταλήψεως. Το σχίσμα είναι προ των πυλών κι εσείς αποφεύγετε τη σύγκληση της Ιεραρχίας; Τον Θεό τον φοβάστε λιγότερο από τον κορωνοϊό; Τί θα απολογηθείτε όταν θα σας ρωτήσει ο Κύριος τί κάνατε για να υπερασπιστείτε την Εκκλησία Του; Γιατί είναι δική Του... όχι δική σας. Χρειάζεται να σας υπενθυμίσω εγώ ο ανάξιος την παραβολή των γεωργών;

Α... και να μην ξεχάσω. Ο κίνδυνος να κολλήσετε κορωνοϊό μεταξύ σας είναι καθαρή πρόφαση. Αν δεν το ξέρετε ... μπορείτε να συνεδριάσετε μέσω ηλεκτρονικής αίθουσας (π.χ. zoom) και να ανταλλάξετε απόψεις όπως θα το κάνατε και σε κανονική αίθουσα (δείτε και τί ωραία που τα λέει ο γέροντας Εφραίμ με τους ψάλτες... ΕΔΩ). Κι έτσι δεν χρειάζεται να ακυρώσετε για τέτοιο λόγο τη σύγκληση... Να σας θυμίσω και τον ψαλμό 140; Εκεί που λέει "τοῦ προφασίζεσθαι προφάσεις ἐν ἁμαρτίαις";

Επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία (ope.gr) ανακοινώθηκε σήμερα ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, συνέρχεται αύριο Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», η σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα κληθεί να αποφασίσει περί του ενδχομένου ακύρωσης της σύγκλησης της προσεχούς Ιεραρχίας.

Που είναι η Αγία Γραφή μου;





Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν μεταχειριζόμαστε την Αγία Γραφή όπως το κινητό μας τηλέφωνο.
-Αν θα την κουβαλούσαμε μαζί μας παντού;

Μια παλιά ιστορία μας λέει τι είναι η Κόλαση και τι ο Παράδεισος

 Παράδεισος και κόλαση: μια συμβολική απεικόνιση… – Αντέχουμε…

Κόλαση – Παράδεισος: Μια παλιά ιστορία λέει πως ένας άνθρωπος του Θεού αναρωτιόταν τι είναι η Κόλαση και τι ο Παράδεισος. 

Δεύτερος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος (BINTEO)

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του ‘Αθωνα, μετά το σεισμό εντάσεως 4,2 Ρίχτερ στις 22:39 χθες το βράδυ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Παρακολουθήστε το βίντεο από το Πρωτάτο Καρυών:

Όσιος Ισαάκ ο Σύρος




28 Σεπτεμβρίου
(ή 28 Ιανουαρίου)


Ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος δεν είχε καθορισμένη ημερομηνία εορτασμού στο ελληνορθόδοξο ημερολόγιο.

Συνηθιζόταν να μνημονεύεται το όνομα του στις 28 Ιανουαρίου μαζί με τον άλλο μεγάλο Σύρο πατέρα της Εκκλησίας, τον όσιο Εφραίμ.

Ωστόσο εδώ και μερικά χρόνια και με πρωτοβουλία του οσίου γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου,ο οποίος ευλαβείτο πολύ τον όσιο Ισαάκ, συντάχθηκε η ακολουθία του και επελέγη η 28η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της οσιακής μνήμης του.