Ετικέτες

1.11.17

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Δεν είμαι προφήτης, αλλά προφητεύω!

άρθρο του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη
Μόλις διάβασα την είδηση με τον παραπάνω τίτλο, αστραπιαία ανακάλεσα στη μνήμη μου κάτι που είχε πει ο πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτηςστα μέσα της δεκαετίας του `80, σε μια ομιλία του, την οποία παρακολούθησα  τότε από το ραδιόφωνο. Πάντοτε, κατά καιρούς το θυμόμουν αυτό που είχε πει και περίμενα να δω, αν πράγματι θα επιβεβαιωνόταν «η προφητεία», που είχε αναγγείλει την ημέρα εκείνη.

Συναρπαστικός ο π.Ευάγγελος Παπανικολάου. Μια ομιλία που πρέπει να ακούσετε


σχόλιο Γ.Θ : Πραγματικά θα πρέπει να ευλογούμε τον Θεό και να είμαστε ευτυχισμένοι που πατέρες σαν τον π.Ευάγγελο βρέθηκαν ιεραπόστολοι στην Αφρική. Ακούστε όλα αυτά τα συγκλονιστικά που λέει για την Πατρίδα, για το Βυζάντιο, για τους σκοτεινούς ψευτοχριστιανούς της Δύσης, για αυτούς που μπήκαν σαν δούρειοι ίπποι στον κρατικό μηχανισμό της Πατρίδας μας με σκοπό να την αλώσουν. 
Βρείτε χρόνο να την παρακολουθήσετε

Πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και Ζηλωτισμός



γράφει ο Παναγιώτης Νικολάου

Επ' ευκαιρία των διαφόρων γεγονότων που συμβαίνουν στην ελλαδική εκκλησία, με αφορμή τη σύνοδο στο Κολυμπάρι Κρήτης και τα όσα υπεγράφησαν εκεί, χρήσιμα είναι (προσωπικά θα έλεγα ότι ξεκαθαρίζουν απολύτως τα πράγματα) τα όσα είχε γράψει παλαιότερα ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος σε επιστολή του, δημοσιευμένη στο βιβλίο του "Τα δύο άκρα: Οικουμενισμός και Ζηλωτισμός":

Ένα δεύτερο Άγιον Όρος ιδρύθηκε και λειτουργεί σης Η.Π.Α. και τον Καναδά

Χάρτης ΗΠΑ και Καναδά με τις Ιερές Μονές τις οποίες έχει ιδρύσει ο Γέροντας Εφραίμ προηγ. της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους

Του Νικολάου Τσαπάκη
Προέδρου Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους Κρήτης