Ετικέτες

2.12.20

Έτσι εορτάστηκε στη Ρουμανία ο Άγιος Ανδρέας- Εδώ κλειδώσαμε τους Ναούς

 α


Συγκινητικά φωτογραφικά στιγμιότυπα έρχονται στη δημοσιότητα από την ιερά πανήγυρη του Αποστόλου Ανδρέα, προστάτη και ιδρυτή της Εκκλησίας της Ρουμανίας, στο ναό έξω από το σπήλαιό του, που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Κωνστάντζας.

Ο Άγιος Ανδρέας εορτάστηκε εν μέσω πανδημίας, με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών μέτρων, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση) και σε υπαίθριο χώρο. Ο λαός του Θεού παραβρέθηκε ευλαβικά, μαζικά και γονατιστός μέσα στο χιόνι.
Η τέλεση της Θείας  Λειτουργίας εντός του ναού απαγορεύονταν από τις υγειονομικές διατάξεις.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ


Ο Άγιος των Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Πορφύριος ο Διορατικός Μεγάλη η χαρά της αγιοκατάταξης του Θαυμαστού Γέροντος Πορφυρίου στις 27 Νοεμβρίου του 2013!

Δίκαια αναγορεύτηκε ο Άγιος «Καυσοκαλυβίτης», αφού ξεκίνησε και τελείωσε τον πνευματικό βίο του στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους. Δεν πρέπει, όμως, να παραβλέπουμε το γεγονός, ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής και της διακονίας του ήταν στο κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας, στην καρδιά της Αθήνας. Υπηρέτησε σαν Ιερέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, της Πολυκλινικής των Αθηνών.

Αρχιμ. Παύλος Ντανάς: Ανοικτή Επιστολή πρός τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη


Ἀγρίνιο 01-12-2020
Ἀνοικτή Ἐπιστολή
Πρός τόν Ἐξοχώτατον Πρωθυπουργόν τῆς Ἑλλάδος
κ. Κυριάκον Μητσοτάκην


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ, ὡς ἁπλός κληρικός τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας, ἐπιθυμῶ νά σᾶς ἀναφέρω τά κάτωθι:

Ποιοι είναι οι δύο μεγαλύτεροι δωρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης;


Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Σόρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), τώρα δείχνετε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, από το οποίο εξαρτάται το ΕΔΑΔ, χρηματοδοτήθηκε από την Ανοιχτή Κοινωνία και τη Microsoft .

Ηρωικά και ευτράπελα

 «Βίος ανεόρταστος μακριά οδός απανδόκευτος», έλεγαν οι αρχαίοι.