Ετικέτες

8.5.15

Η λίστα δείχνει να είναι ατελείωτη, αλλά το ίδιο και η επιμονή μας...


Αδέρφια μου ας μην χαλαρώσουμε, αλλά ας εντατικοποιήσουμε και άλλο τις προσπάθειές μας:

Νέα ονόματα

Μαρία (50 ετών): Υποβλήθηκε πριν 2 μήνες στο εξωτερικό, σε εγχείρηση πλαστικής βαλβίδας. Βρίσκεται στο νοσοκομείο με επιπλοκές (ενδοκαρδίτιδα) και κινδυνεύει. Παρακαλώ για τη βοήθειά σας δια της προσευχής. Η Μαρία, είναι παντρεμένη με 4 παιδιά. 
ας ενημέρωσε παιδική της φίλη μέσω e-mail)


Παύλος: έχει καρκίνο στο πάγκρεας και θα εγχειρισθεί την επόμενη εβδομάδα (μεταξύ 11 και 17 Μαΐου). Ας πούμε κι ένα "Κύριε Ελέησον" και για τον γιατρό/γιατρούς που εγχειρίζουν τόσο δύσκολες περιπτώσεις. 
ας ενημέρωσε αναγνώστης του ιστολογίου μέσω e-mail). 



Ευγενία (53 ετών): πάσχει εδώ και 34 χρόνια από σκλήρυνση κατά πλάκας. Με την βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου δεν έχει πέσει στο κρεβάτι(έχει άλλα προβλήματα) πράγμα που είναι ο μεγαλύτερός της φόβος.
(Μας παρακαλεί η αδελφή της Ευγενίας)


Ο Βασίλειος είναι καλά...


Ιδιαίτερες ευχαριστίες για όλους όσους μπήκαν στην αδελφική διαδικασία να κάνουν μερικές ευχούλες για τον άγνωστο αδελφό μας!

(Αυτός ο Βασίλειος: http://amfoterodexios.blogspot.gr)

Δόξα Τω Θεώ, είχαμε μια ενημέρωση πως είναι καλά & εκτός κινδύνου, χωρίς όμως παραπάνω λεπτομέρειες. Αυτό & μόνο μας αρκεί. Έτσι δεν είναι;

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ


ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ανέφερε στην πνευματική μας σύναξη  ο Δημήτρης Γ. , φιλότιμος  Ιεροψάλτης από επαρχία της Β.Ελλάδος, ένα συγκλονιστικό γεγονός που βίωσε  από τον Άγιο Παϊσιο, ένα βράδυ μέσα στο κελί της Παναγούδας.

Κυριακὴ Σαμαρείτιδος: ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.

Κυριακὴ Σαμαρείτιδος

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 10 Μαΐου 2015:

Πού ν' ακούσουνε οι άνθρωποι του καιρού μας κουβέντα για Θεό, για ψυχή, για άλλη ζωή! . (Φώτης Κόντογλου)


Ίσως νάρχεται κιόλας ο Αντίχριστος. 
Τα σημεία και τα τέ­ρατα που προφητεύτηκε πως θα κάνει αρχίσανε να φανερώνουνται. 
Η επιστήμη βασιλεύει κι η αθεΐα βασιλεύει μαζί της.

Μια βροντερή φωνή ακούγεται από πάνω, 
μα την ακούνε μόνο εκείνοι, 
που έχουνε αυτιά για να την ακούσουνε.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Δώστε στα παιδιά σας χριστιανική μόρφωση!

Όπως δεν θα μπορέσουμε να δικαιολογηθούμε για τα προσωπικά μας αμαρτήματα, το ίδιο και γι' αυτά των παιδιών μας. Και είναι λογικό. Γιατί αν η κακία ήταν έμφυτη, θα υπήρχε δικαιολογία. Είναι γνωστό, όμως, ότι με τη θέληση μας ακολουθούμε είτε το δρό­μο της αμαρτίας είτε το δρόμο της αρετής. Πώς θα δι­καιολογηθεί επομένως ο γονιός, που άφησε το πιο αγαπημένο του πλάσμα, το παιδί του, να παραστρατίσει;

«RUM KALE», ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Στα βάθη της Ανατολίας στην περιοχή του Γκαζιαντέπ και στις πηγές του ποταμού Ευφράτη, υπάρχει ένα μεγαλοπρεπές κάστρο με ιστορία χιλιετίας που σήμερα προκαλεί δέος στους Τούρκους...

Το Κάστρο αυτό που ονομάζεται Rum Kale, δηλαδή, «Το Κάστρο των Ρωμιών», ήκμασε σαν χριστιανικό μοναστήρι, κτίστηκε από τους βυζαντινούς αλλά κτίσματα του σύμφωνα με τους Τούρκους υπήρχαν ακόμα και πριν από την επικράτηση του χριστιανισμού στην περιοχή αυτή.