Ετικέτες

19.9.19

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο Δημήτριος εγχειρίζεται αύριο και ίσως να μην ξυπνήσει...!

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Μια πονεμένη μητέρα μας ζητά να προσευχηθούμε για τον Δημήτριο ο οποίος εγχειρίζεται αύριο λόγω μετάστασης καρκίνου στον αυχένα και υπάρχει υψηλή πιθανότητα να μην ξυπνήσει. Δύσκολη περίπτωση για τους γιατρούς, χαμένη υπόθεση για το μυαλό μας... 

Για τον Κύριό μας, όμως, τίποτα δεν είναι αδύνατο, τίποτα δεν έχει τελειώσει. 

Ας αφήσουμε την ελπίδα μας σ΄ Εκείνον που διαβάζει τις καρδιές, σ' Εκείνον που γνωρίζει το συμφέρον μας. Σε κάθε περίπτωση ας εμπιστευτούμε το αλάνθαστο κριτήριό Του. Αν ο Κύριος κρίνει ότι πρέπει να μείνει στη ζωή ο Δημήτριος ή και να θεραπευτεί πλήρως, θα το επιτρέψει, αρκεί να συμφέρει την ψυχή του αδερφού μας. Αν όμως ο Κύριος κρίνει διαφορετικά, θα πρέπει να δεχτούμε το θέλημά Του.

Όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν σχετίζονται μόνο με τον παθόντα αδερφό μας, αλλά και με εμάς. Μας δίνεται η ευκαιρία να προσευχηθούμε για κάποιον έστω και άγνωστο, μας δίνεται η ευκαιρία να πάρουμε ένα πολύ μικρό μέρος από τον πόνο του ή την αγωνία των δικών του. Μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας χωρίς να περιμένουμε κάποιο αντάλλαγμα. 

Τι θα αποφασίσουμε; Θα αδιαφορήσουμε ή θα πράξουμε; Θα πάμε για ύπνο πέντε λεπτά νωρίτερα ή θα κάνουμε λίγο κομποσκοίνι; Θα δούμε κάποια ταινία ή σειρά ή reality στην τηλεόραση ή θα επιλέξουμε να κάνουμε το απόδειπνο και τους χαιρετισμούς ή να κάνουμε κάποια παράκληση ή να διαβάσουμε ψαλμούς από το ψαλτήρι;

Γιατί ἄραγε τόσο μῖσος καί τόση μανία ἐναντίον τοῦ Χριστοῦ;


Αποτέλεσμα εικόνας για Ιησούς παντοκράτωρ

Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Ἑρμηνεύοντας τό κατά Ἰωάννη Εὐαγγέλιο, ὁ μακαριστός θεολόγος καί φιλόλογος Νικόλαος Σωτηρόπουλος γράφει: Ἡ μεγαλύτερη ἁμαρτία τῶν  Ἰουδαίων εἶναι αὐτή, ὅτι δέν πίστευσαν καί δέν ἀγάπησαν , ἀλλά καί μίσησαν θανασίμως τόν Υἱό τοῦ Θεοῦ. (1)

Γιατί ἄραγε τόσο μῖσος καί τόση μανία ἐναντίον τοῦ Χριστοῦ; Τήν ἀπάντηση μᾶς τήν δίνει ὁ ἴδιος ὁ Κύριος στό κατά Ἰωάννη Εὐαγγέλιο, κεφ. η’, στίχ. 43. Διαλεγόμενος μέ τούς ἀξιωματούχους τοῦ λαοῦ, τούς ἐρωτᾶ: Διατί τήν λαλιάν τήν ἐμήν οὐ γινώσκετε; Γιατί δέν παραδέχεσθε τόν λόγο μου; Καί ἀπαντᾶ ὁ ἴδιος: Ὅτι οὐ δύνασθε ἀκούειν τόν λόγον τόν ἐμόν. Διότι δέν δύνασθε νά ὑπακούετε στό λόγο μου.

«Εθνικά επιζήμια» Συμφωνία και εθνικά επιζήμια Κυβέρνηση;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ταμουρίδης




Είναι φοβερά αυτά που ακούμε και βλέπουμε για τα εθνικά μας θέματα και ιδιαίτερα για την κατάπτυστη συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας μας!

"ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ", Εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ ~ του Χειρουργού Οφθαλμίατρου Στέφανου Δημόπουλου...

Αποτέλεσμα εικόνας για "ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ", Εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ

Ένα πνευματικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος. Περιστατικά και θαυμαστές διηγήσεις με Αγίους πατέρες μοναχούς.

Ο Στέφανος Δημόπουλος, Ιατρός - αναγνώστης, για τον γερ. Εφραίμ Κατουνακιώτη.
Συγγραφέας του βιβλίου
ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ, Εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ https://www.enploeditions.gr/

Άκου με γιε μου... Ξέρω καλά πως σου΄ναι δύσκολο να δίνεις αδιακρίτως σε όλους όσους σου ζητάνε...


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Άκου με γιε μου...
Ξέρω καλά πως σου΄ναι δύσκολο να δίνεις αδιακρίτως σε όλους όσους σου ζητάνε.
Το νιώθω ο μπάρμπας και το κατανοώ.

Υπέρ αναπαύσεως: Ελευθερίας, Νικολάου, Νικολάου, Καλομοίρας, Αθανασίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Πρόσφατα κοιμήθηκε η μητέρα μιας αναγνώστριάς μας η οποία μας ζητά να την προσθέσουμε στην κατάσταση υπέρ αναπαύσεως. Το όνομά της Ελευθερία. Μαζί με την Ελευθερία ας μνημονεύουμε και τον επίσης κεκοιμημένο σύζυγό της Νικόλαο, αλλά και το εγγονάκι της Νικόλαο που κοιμήθηκε παλαιότερα από σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου.

Την Κυριακή επίσης κοιμήθηκε η Καλομοίρα πλήρης ημερών και εχθές ο Αθανάσιος.

Ας ευχηθούμε ο Κύριος να τους αναπαύει και ας παρηγορήσει-ενδυναμώσει τους δικούς τους ανθρώπους οδηγώντας τους μέσα από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου πιο κοντά στην εκκλησία και πιο κοντά στη σωτηρία της δικής τους ψυχής. Όσο για τους κεκοιμημένους αδερφούς μας, προσευχόμαστε μεν, αλλά είμαστε βέβαιοι από την άλλη ότι ο Κύριος θα είναι δίκαιος στην κρίση του, όπως άλλωστε και για όλους μας.

Καλή ανάσταση αδέρφια μας.
Αιωνία σας η μνήμη.

Ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι ή έστω ας πούμε ένα  "Κύριε ελέησον". Για τους κεκοιμημένους είναι κατάλληλος ο ψαλμός 150 σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο, αλλά γενικά η ανάγνωση του ψαλτηρίου είναι συνηθισμένη σε αυτή την περίσταση.