Ετικέτες

14.5.18

Πόσο κακό κάνει τελικά το να καθαρίζεις με γυμνά χέρια -Τι πρέπει να κάνεις

Πόσο κακό κάνει τελικά το να καθαρίζεις με γυμνά χέρια -Τι πρέπει να κάνεις

Το πλύσιμο των πιάτων είναι μια από τις βασικές δουλειές του σπιτιού.
Για άλλους είναι αγγαρεία ενώ για άλλους ψυχοθεραπεία.
Όπως και να έχει, είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνει, καθημερινά και πολλές φορές μάλιστα.

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…


Όπως διαβάσαμε σε τουρκικές ιστοσελίδες το ¨Καραβάνι της Αφθονίας¨όπως ονομάζεται αυτή η οθωμανική γιορτή που ανεχόμαστε να γίνεται κάθε χρόνο στην χώρα μας, θα βρίσκεται στο χωριό Δειλινά της Ροδόπης στις 16 Μαίου και στην Ξάνθη στις 17. Τρέξτε να απολαύσετε τουρκικό-οθωμανικό πολιτισμό…

Το Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης, 13 Μαΐου 1898


https://i1.wp.com/ellinonfos.gr/wp-content/uploads/2015/05/koutsoufliani3.jpg
ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΙΑΝΗ 1898 (τότε επαρχία Μετσόβου )
1897: Ο σύντομος Ελληνοτουρκικός πόλεμος έχει τελειώσει εις βάρος μας και θα χρειαστεί να περάσουν 15 χρόνια για να έλθουν οι ένδοξοι Βαλκανικοί Πόλεμοι και να εκδικηθεί το Έθνος μας. 

Άγιος Πορφύριος: Να κάνετε μετάνοιες όταν προσεύχεστε.. έστω κι αν αυτό σας κουράζειΕιπε ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος: «Όταν έρθει να κατοικήσει σε όλο το χώρο της ψυχής μας ο Χριστός, τότε φεύγουν όλα τα προβλήματα, όλες οι πλάνες, όλες οι στενοχώριες. Τότε φεύγει και η αμαρτία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ......!!


Ήταν μια φορά ένα τυφλό κορίτσι που μισούσε τον εαυτό του επειδή ήταν τυφλό. Μισούσε τους πάντες, εκτός από τον αγαπημένο της,τον καλό της.
Εκείνος ήταν πάντα δίπλα της σε όλα. Λέει μια μέρα στo καλό της: "Αν μπορούσα έστω μια φορά να δω τον κόσμο, θα σε παντρευόμουν".

Φοβάμαι την καρδιά εκείνη που φοβάται την ζωή


Γράφει ο Αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος: Πολύ κρύο σήμερα… Δεν φοβήθηκα ποτέ το κρύο. Ίσως γιατί είχα ξύλα στο τζάκι, μια ζεστή κουβέρτα, μια μητρική αγκαλιά μέσα στο πατρικό μου… Φοβάμαι όμως κάτι άλλο. Το φοβάμαι γιατί το αγαπώ…