Ετικέτες

24.5.21

Ο Γέροντας Γαβριήλ μιλάει ο ίδιος για το "τσιμπηματάκι" (ηχητικό)


Σχόλιο: Δυστυχώς με όσο κόσμο μιλώ τις τελευταίες ημέρες ακούω συνεχώς ότι είτε ήδη έκαναν είτε έχουν προγραμματίσει να κάνουν το περίφημο "τσιμπηματάκι". Μιλάμε για νέους ανθρώπους ή μεσήλικες... Μιλάμε για αρκετές δεκάδες "μορφωμένους" με μεταπτυχιακά ή και διδακτορικά συνήθως μακριά από την εκκλησία, αλλά μιλάμε και για χριστιανούς... Τί να πώ; αρχίζω να εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά θα πρέπει να κάνουν λάθος και κάτι γεροντάδες που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι πέφτουν τόσο έξω... Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

«Θα έχουμε γενιές, τις οποίες εκπαιδεύει η τηλεόραση, οι οποίες θα μάθουν να μην κάνουν ερωτήσεις και να δέχονται όλα όσα τους προσφέρουν»

 Ένας μεγάλος Ρουμάνος Γέροντας ο Π. Ιουστίνος Πίρβου το λέει ξεκάθαρα :  «΄Ηρθε η ώρα για το μαρτύριο» | Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος (Πάρβου)

Ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Πάρβου (1919-2013) ήταν ένας απ’ τους διασημότερους πνευματικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας. Σας παραθέτουμε τη συνομιλία με τον π .Ιουστίνο για την Εκκλησία του Χριστού.

– Ο Νικολάε Γιόργκα (1) είπε: «Έχουμε δύο ουσίες του ρουμανικού λαού: Την Εκκλησία και τα χωριά». Και λέγοντας για την Εκκλησία, υποσημείωσε ότι πρόκειται πρώτα για τα μοναστήρια.

Εορτή της Γ' ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Γιορτάζουμε στις 25 Μαΐου, ημέρα της Γ' ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.