Ετικέτες

15.2.14

ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύεται με άδεια του συγγραφέα κ. Τανασίδη. Αξίζει να το διαβάσετε ολόκληρο.


Στὶς μέρες μας ὅλο καὶ πιὸ ὀξὺ διαφαίνεται τὸ φαινόμενο τοῦ ἀφελληνισμοῦ τοῦ Ἔθνους μας σὲ ὅλα τὰ ἐπίπεδα καὶ σὲ ὅλους τοὺς τομεῖς, μέχρι καὶ στὴν πιὸ ‘’ἀσήμαντη’’ πτυχὴ τοῦ καθημερινοῦ μας βίου. Τὸ φαινόμενο αὐτὸ ἴσως ξεκινᾶ πολὺ πρὶν τὴν ὀθωμανοκρατία, ἐνῶ διάφορες ἐκλεκτὲς μορφὲς τῆς νεότερης Ἑλλάδος, ὅπως ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος, ὁ Ἴων Δραγούμης, ὁ Φώτιος Κόντογλου καὶ ἄλλοι,γωνίστηκαν γιὰ τὸ ζήτημα αὐτό....

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (17-23 Φεβρουαρίου)

Στο παρελθόν ανέβασα ένα "δικό μου" νηστειοδρόμιο σε δύο εκδοχές: μια σύντομη και μια πιο αναλυτική, τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ, αλλά ανέβασα και το ημερολόγιο-αγιολόγιο-νηστειοδρόμιο της ηλιαχτίδας που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επειδή, όμως, υπάρχουν διάφορες εκδοχές (πιο αυστηρές ή πιο χαλαρές) αποφάσισα να σας ενημερώνω κάθε εβδομάδα για τις νηστείες της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε ο καθένας να τις γνωρίζει έγκαιρα και επιπλέον θα εξηγώ διάφορες λεπτομέρειες ή θα αναλύω τις διάφορες εκδοχές. Αυτές οι αναρτήσεις θα μπουν σε νέα "ετικέτα" με τίτλο "Νηστειοδρόμιο".

Η ερχόμενη εβδομάδα (17-23/2) είναι η προτελευταία πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή και είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 19/2 και η Παρασκευή 21/2 είναι ημέρες αυστηρής νηστείας (χωρίς λάδι), αλλά ανάλογα με τον πνευματικό σας ή την αντοχή σας ή τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς σας ίσως μπορείτε να καταλύσετε λάδι.

Ας υπενθυμίσω ότι: 

Γαλλία: Το σχολείο προωθεί τις διαστροφές

SXOLEIOτου Ευάγγελου Νιανιού

Πώς να κινήσετε το αυτοκίνητό σας νόμιμα χωρίς πινακίδες!

Πώς να κινήσετε το αυτοκίνητό σας νόμιμα χωρίς πινακίδες! 

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλιτώσουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα υπέρογκα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία και διατηρούν κλειστά στα γκαράζ και τις πυλωτές των σπιτιών τους.