Ετικέτες

30.3.18

Πανθρησκειακή σούπα! Για πρώτη φορά Χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν μαζί τον Ευαγγελισμό στο Αμμάν

Τα αδύνατα δυνατά κάνει η πανθρησκεία προκειμένου να εφαρμόσει τα ύπουλα σχέδιά της και να εξισώσει την μια και αληθινή πίστη του Χριστού με τις αιρέσεις αλλά και τις άλλες θρησκείες. Αυτήν την Τετάρτη με την παρουσία κυβερνητικών, θρησκευτικών και πολιτικών αρχών θα εορταστεί στο Αμμάν της Ιορδανίας η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από κοινού από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

Για τον πατριαρχικό βικάριο στην ιορδανική πρωτεύουσα, αυτό θα είναι κομμάτι του «θεολογικού, θρησκευτικού, πνευματικού διαλόγου» που συνοδεύει την καθημερινή ζωή. «Θέλουμε να δείξουμε τα κοινά σημεία μεταξύ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, σχετικά με την εκδήλωση του Ευαγγελισμού, στην οποία πιστεύουν και οι μουσουλμάνοι», είπε.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν φέτος, η Ιορδανία θα διεξαγάγει την πρώτη της διαθρησκευτική γιορτή την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, κυβερνητικές και πολιτικές αρχές, μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες, χριστιανοί επίσκοποι και απλοί πιστοί από τις δύο θρησκείες θα συγκεντρωθούν σε μια μεγάλη αίθουσα της πρωτεύουσας για να σηματοδοτήσουν την διαθρησκειακή αυτή απαρχή με την συγκεκριμένη ευκαιρία.
Η εκδήλωση θα χρησιμεύσει για να αναδείξει τη «σημασία της Μαρίας στο Κοράνι και την αξία της αφήγησης του Ευαγγελισμού στο Ευαγγέλιο του Λουκά», δήλωσε ο κ. William H. Shomali, πατριαρχικός βικάριος του Λατινικού Πατριαρχείου στο Αμμάν.
Με αυτόν τον τρόπο, «θέλουμε να δείξουμε τα κοινά σημεία μεταξύ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, σχετικά με την εκδήλωση του Ευαγγελισμού, στην οποία πιστεύουν και οι μουσουλμάνοι» πρόσθεσε.
Τα τελευταία 12 χρόνια, η εορταστική ημέρα του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου ήταν εθνική εορτή στο Λίβανο, ημέρα αργίας για όλους και σημαντική στιγμή για τον διάλογο μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Η εκδήλωση είναι μέρος του «θεολογικού, θρησκευτικού και πνευματικού διαλόγου» μεταξύ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, εξήγησε ο βικάριος. Έρχεται με βάση τον «υπαρξιακό διάλογο της καθημερινής ζωής».
Μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2016, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β τόνισε τη σημασία του Ιησού και της Μαρίας στο Κοράνι, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται 25 και 35 φορές αντίστοιχα.
Η Μαρία είναι «η καλύτερη από όλες τις γυναίκες στη δημιουργία» […] Και υπάρχει ένα κεφάλαιο στο Κοράνι που ονομάζεται «Maryam». Ο khawarij κρυφά αποκρύπτει αυτές τις αλήθειες για το Ισλάμ για να οδηγήσει τους μουσουλμάνους και τους μη μουσουλμάνους να μην μπορούν να επιτρέψουν να συμβεί αυτό. »
Ανακοινώνοντας την εκδήλωση στην ηλεκτρονική εφημερίδα Abouna, ο κ. Rifat Bader σημείωσε ότι ο Ιορδανός βασιλιάς έκανε τα Χριστούγεννα εθνική εορτή το 2000. «Τώρα ζητάμε να γιορτάσουμε την πανήγυρη του Ευαγγελισμού, ώστε το θρησκευτικό της νόημα να αποτελέσει κίνητρο για να εμπλουτίσουμε την εθνική μας γιορτή της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής» αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.