Ετικέτες

11.5.19

Κινεζικών συμφερόντων ξενοδοχείο στην Ομόνοια


Σχόλιο Ελληνικής Νεώς: Ήγγικεν η ώρα και της Ομόνοιας, μετά από του Ψυρρή, το Γκάζι και άλλες περιοχές. Αφού επι μακρόν υποβαθμίστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει κατακόρυφα η εμπορική αξία της περιοχής, τώρα θα δωθεί έναντι πινακίου φακής. Όπως και οι υπόλοιπες επενδύσεις στη χώρα μας, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτός πλούτος, υδρογονάνθρακες...

Μπορεί η περιοχή της Ομόνοιας να έχει ουκ ολίγα προβλήματα, ωστόσο δεν παύει να παραμένει ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Του Χρήστου Δημοπούλου
Δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος και στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, η πλατεία Ομόνοιας και τα πέριξ αυτής καθίστανται ένας θελκτικός επενδυτικός προορισμός.

Σε μία περίοδο που, γενικώς, η επιχειρηματική δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο καλά κρατεί στη χώρα μας.
Έτσι, δεν είναι λίγες οι επενδύσεις που τρέχουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ενδεικτικά, αναφέρεται το παράδειγμα του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου «Ambassadeur», επί της οδού Σωκράτους 65-67, το οποίο σύντομα θα βγει ξανά σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωσή του, με σκοπό την ανέγερση πολυτελούς καταλύματος εκεί.
Ειδικότερα, στην Ομόνοια και για την ακρίβεια στην οδό Πειραιώς 10 και Ζήνωνος, ετοιμάζεται ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων. Η επένδυση θα τρέξει από την CTY GROUP ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.E., μία εταιρεία που ιδρύθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 2017 με στόχο την εκμετάλλευση ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τέσσερις Κινέζους και συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

CHEN YUE CHANG GUI, Πρόεδρος,
JANG DONG HE ΤΣΑΟ ΛΟΝΓΚ, Αντιπρόεδρος
JANG DONG HE ΤΣΑΟ ΛΟΝΓΚ, Διευθύνων Σύμβουλος
CHEN CHANG GUI MIN GANG, Μέλος Διοικ. Συμβουλίου
Σημειώνεται, ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. έχουν εκλεγμένη θητεία μέχρι το 2023.
Για να επιτραπεί η επένδυση (σ.σ. η οποία παρεμπιπτόντως θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο) της CTY GROUP ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ, χρειάστηκε να εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού η μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με την απόφαση πριν την έναρξη των εργασιών εκσκαφής του υπογείου, θα έπρεπε να ενημερωθεί εγκαίρως και εγγράφως η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων προς επίβλεψη των εργασιών εκσκαφής.
Σημαντικό είναι το γεγονός, πως οι Κινέζοι που θα «τρέξουν» την επένδυση επέλεξαν να το κάνουν ιδρύοντας την εταιρεία CTY στην Ελλάδα, με τα στοιχεία της κατατεθειμένα στο ΓΕΜΗ. Δεν επέλεξαν δηλαδή να επενδύσουν ως ξένο fund, δείγμα του ότι σκοπεύουν να εντείνουν τις επιχειρηματικές δράσεις τους στη χώρα.
Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο 4άστερο ξενοδοχείο στην Ομόνοια θα είναι δυναμικότητας 49 δωματίων, τη στιγμή που συνολικά η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει σε κόστος τα 4 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: Bizness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.