Ετικέτες

30.7.19

Υπέρ αναπαύσεως της Ελευθερίας και του Γεωργίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Σήμερα το πρωί κοιμήθηκε η γιαγιά μιας αδερφής μας εν Χριστώ. Η γιαγιά Ελευθερία ήταν πιστή γυναίκα, εξομολογούνταν και κοινωνούσε τα άχραντα μυστήρια όσο τακτικά ήταν εφικτό, διότι είχε μείνει κατάκοιτη. Αν και η κατάστασή της στα μάτια μας φαίνεται καλή, εμείς οφείλουμε να προσευχηθούμε για την αδερφή μας Ελευθερία, γιατί όλοι οι άνθρωποι κουβαλάμε πολλά αμαρτήματα κι έχουμε ανάγκη από βοήθεια, αλλά πάνω από όλα βασιζόμαστε στο άπειρο έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ας ευχηθούμε λοιπόν για την Ελευθερία και ας αφήσουμε την ελπίδα μας στον Κύριο.

Πριν μια εβδομάδα επίσης κοιμήθηκε ο Γεώργιος, κι αυτός πλήρης ημερών. Δυστυχώς, σύμφωνα με το περιβάλλον του ήταν πολύ μακριά από την εκκλησία, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε, αλλά ο καρδιογνώστης Κύριός μας. Εμείς οφείλουμε να προσευχηθούμε και για τον Γεώργιο και ας μην αμφιβάλλουμε ότι τελικά θα κριθεί δίκαια και αυτός και όλοι μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κρίσεως. 

Ας προσευχηθούμε λοιπόν για την ψυχή τους, αλλά και για τους δικούς τους, να τους ενδυναμώσει ο Κύριος και να αντιμετωπίσουν την απώλεια σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:

Ο θέλομεν δ μς γνοεν, δελφοί, περ τν κεκοιμημένων, να μὴ λυπσθε καθς κα ο λοιπο ο μ χοντες λπίδα. ε γρ πιστεύομεν τι ησος πέθανε κα νέστη, οτω κα  Θες τος κοιμηθέντας δι τοησο ξει σν ατ. [Ά Θεσ. δ΄ 13-14]


Καλή ανάσταση αδέρφια μας
Αιωνία σας η μνήμη

Ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι ή έστω ας πούμε ένα  "Κύριε ελέησον". Για τους κεκοιμημένους είναι κατάλληλος ο ψαλμός 150 σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο, αλλά γενικά η ανάγνωση του ψαλτηρίου είναι συνηθισμένη σε αυτή την περίσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.