Ετικέτες

3.3.20

Αήθης επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα, έχοντας δίπλα έναν κάπως περίεργο Βούλγαρο πρωθυπουργό…

Ο Τούρκος εγκληματίας πολέμου, ο πρόεδρος Ερντογάν, συνάντησε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας που τα λέει κάπως περίεργα τελευταία για την Ελλάδα και βυσσοδόμησε κατά της χώρας μας εκτοξεύοντας απίστευτες κατηγορίες, λέγοντας ότι οι ελληνικές δυνάμεις σκότωσαν δυο πρόσφυγες (σ.σ. θα είχε γίνει παντού πρωτοσέλιδο εάν ίσχυε…), αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα συνεχίσει “να φροντίζει” εκατομμύρια συριακών προσφύγων για άλλα εννέα χρόνια, όπως -υποτίθεται- πιστεύουν οι Ευρωπαίοι, ενώ δε λέει κουβέντα ότι το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος. Φυσικά και η ΕΕ δεν το συζητά να του το υπομνήσει…

“Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να φροντίζει τους πρόσφυγες για άλλα εννέα χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί”, ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

“Η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τους πρόσφυγες από τη Συρία. Ωστόσο, η ΕΕ δεν τήρησε τη διακήρυξη της 18ης Μαρτίου και εξακολουθεί να εφαρμόζει διπλά στάνταρ”, ανέφερε. “Έχουμε ήδη δαπανήσει 40 δισ. δολάρια για πρόσφυγες μέχρι στιγμής (σ,σ, DP: ούτε τα μισά, απλά η χώρα του βυθίζεται οικονομικά από την ανοησία του και κάπου πρέπει να ρίξει τις ευθύνες…). Ζητούμε από την ΕΕ να αναλάβει δίκαιο μέρος της επιβάρυνσης. Δεν θέλουμε ακόμη και τα υποσχεθέντα 1 δισ. ευρώ πια”, πρόσθεσε.

Το φοβερό είναι, ότι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας φέρεται από τα τουρκικά μέσα να εξέφρασε τη συμφωνία του! “Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ΕΕ δεν παρείχε τη χρηματοδοτική στήριξη που υποσχέθηκε. Η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο με την κοινή λογική και τηρώντας τις απαιτήσεις της συμφωνίας. Μία από τις βασικές αρχές της ΕΕ είναι η κατανομή του βάρους”, είπε ο Μπόρισοφ.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε επίσης τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα: “Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν απάνθρωπη κατάσταση στα ελληνικά σύνορα. Ελπίζω ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός όταν επιθεωρήσουν την περιοχή. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν μπορείτε να κρατήσετε ένα άτομο σε μια χώρα ενάντια στη θέλησή του. Όσοι θέλουν να πάνε μπορούν να φύγουν. Και η Ευρώπη δεν έχει καμιά επιλογή – πρέπει να πάρει τους πρόσφυγες”, υπογράμμισε.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα κατηγορώντας την ότι “δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο”! “Εάν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στην πόρτα της Ευρώπης, αυτό είναι για έναν λόγο. Η ΕΕ δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Το γεγονός ότι οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο αμάχους σήμερα και τραυμάτισαν έναν άλλο έβλαψε ιδιαίτερα τη διαδικασία “, κατέληξε.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΜΠΟΡΙΣΟΦ
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανέφερε πως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν σε γεύμα εργασίας, ενώ εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με την Συρία και την προσφυγική κρίση, σύμφωνα με τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ.

Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, αναφερόμενος στην κρίση με τους λαθρομετανάστες στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας, δήλωσε: “ Ως χώρα δεν είναι δυνατόν να χαιρόμαστε και να αισθανόμαστε ικανοποίηση όταν βλέπουμε στα σύνορα γυναίκες με παιδιά να διαλύονται από δω και από κει.

Ως ευρωπαϊκή, ουμανιστική και δημοκρατική χώρα, δεν είναι δυνατόν να το παρατηρούμε αυτό με ψυχραιμία. Πρώτα από όλα πρέπει να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με κατεύθυνση το μέλλον”. Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ ανέφερε πως τα στρατόπεδα όπου θα διαμένουν οι μετανάστες πρέπει να είναι σε έδαφος εκτός της ΕΕ.

2/3/2020

Σχόλια ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ: Αν είναι δυνατόν… Μας επικρίνει ο πρωθυπουργός της χώρας της οποίας ο υπουργός Άμυνας, χθες μόλις ανακοίνωσε ότι αν χρειαστεί σε ανάλογες περιπτώσεις οι Βούλγαροι στρατιώτες θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους… Βρε Μπόικο, πιες καμιά βότκα καλύτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.