Ετικέτες

14.4.20

Κρίσιμη Ερώτηση προς τους αρχιερείς... Κατανοείτε ότι είστε με την πλάτη στη γωνία του ρινγκ και πρέπει να διαλέξετε ξεκάθαρα στρατόπεδο και όχι μεσοβέζικες λύσεις;

What was it like to fight without fans?


Ο Σεβασμιώτατος Εδέσσης κ. Ιωήλ έγραψε ξεκάθαρα πριν από δυόμιση  εβδομάδες ποιά είναι η θέση της Εκκλησίας μας τόσο σχετικά με τη θεία κοινωνία όσο και σχετικά με τον ασπασμό των χειρών των ιερέων και την παραμονή εντός ιερού ναού (και την προσκύνηση των ιερών εικόνων). Αν δεν το θυμάστε ή δεν έπεσε στην αντίληψή σας, αξίζει να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και μετά να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου:


Ἐδέσσης Ἰωήλ: ...Ἀρνούμαστε τόν Θεό καί βλασφημοῦμε κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.


Σε κοινό πνεύμα ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς κ. Σεραφείμ υπεράσπισε τον ιερέα στο Κουκάκι ξεσπαθώνοντας μπροστά στις κάμερες (από το 3ο έως το 7ο λεπτό του βίντεο)

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Δεν έκανε κάτι παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι


Όλα αυτά πολύ ωραία και καλά... Νομίζω ότι κανένας ορθόδοξος Ιεράρχης (ή μήπως και όχι;;;) δεν θα τολμούσε να αμφισβητήσει ανοικτά την ιερότητα του μυστηρίου, και αν το έκανε κάποιος θα ήταν ξεκάθαρα αιρετικός και θα έπρεπε να καθαιρεθεί... 


Όμως με δεδομένα τα παραπάνω, αλλά και την έμμεση απαγόρευση του μυστηρίου της θείας μεταλήψεως (ίσως γίνει και ρητή και ευθεία η απαγόρευση το επόμενο διάστημα, όπως και έγινε και με την εξομολόγηση...) θα ήθελα να θέσω ένα (ρητορικό να το πω;) ερώτημα στους Ιεράρχες μας. 


Κατανοείτε ότι είστε με την πλάτη στη γωνία του ρινγκ;

Και εγκλωβίστηκατε έτσι λόγω του ότι το παίζετε σε διπλό ταμπλό. Προσπαθείτε να είστε και με τον άρχοντα (του κόσμου τούτου) και με τον Θεό. Αλλά ο Θεός μας έχει προειδοποιήσει: 

Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ. (Mατθ. 6,24)


Αν δεν αλλάξετε λοιπόν στάση και δεν ομολογήσετε όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα την πίστη σας στον Θεό, σύντομα θα βγείτε knock out...


Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω! (Ματθ. 11, 15)


Γεώργιος
για το ιστολόγιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.