Ετικέτες

4.6.20

«Ο τρόπος μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας παραμένει ως έχει»

«Ο τρόπος μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας παραμένει ως έχει»


Σχόλιο: Ευχάριστες οι τελευταίες εξελίξεις. Αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε... Υπάρχει και συνέχεια (μάλλον από το φθινόπωρο...). Επίσης, αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση για τους ιερούς ναούς, την προσκύνηση των εικόνων και των ιερών λειψάνων κτλ... Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό...


Το θέμα της επιστολής του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφορικά με την Θεία Κοινωνία απασχόλησε σήμερα τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως έγραψε ήδη από χθες το Πρακτορείο Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη η ΔΙΣ «έλαβε γνώση του από 17-5-2020 Γράμματος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σχετικού προς το θέμα της κοινής πορείας στην ποιμαντική αντιμετώπιση των αμφισβητήσεων του καθιερωμένου τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας, ως και του από 19-5-2020 Γράμματος της ΑΜ του Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ σχετικού προς το ίδιο θέμα.

Η ΔΙΣ απεφάσισε, ομοφώνως, να αποσταλούν απαντητικώς ανάλογα Συνοδικά Γράμματα, στα οποία θα προσεπιδηλούται και πάλι το ότι, η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει στην εξ αρχής εκφρασθείσα δογματική και θεολογική επιβεβαίωσή της ότι «το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας», ως επίσης και το ότι «η διαδικασία μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας προς τους πιστούς παραμένει ως έχει και όπως μας έχει παραδοθεί υπό των αγίων Πατέρων και υπό της Ιεράς μας Παραδόσεως».

1 σχόλιο:

  1. Από τις 17 Μαΐου που άνοιξαν επισήμως οι εκκλησίες κοινωνησαν χιλιάδες Χριστιανοί. Αυξήθηκαν μήπως τα κρούσματα; Γιατί κανείς δεν το αναφέρει αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.