Ετικέτες

18.10.18

Ο Πέτρος και ο Ανέστης μας έχουν ξανά ανάγκη - Επίσης: υπέρ αναπαύσεως Γερασίμου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Πέρυσι ο Ανέστης (κλικ εδώείχε πάθει εγκεφαλικό και πέρασε δύσκολα επί αρκετούς μήνες μέχρι να συνέλθει και να επαναφερθεί η υγεία του σε μια φυσιολογική κατάσταση (τηρουμένων των αναλογιών). Τον είχαμε για μεγάλη περίοδο στην κατάσταση προσευχής του ιστολογίου, αλλά μετά τον αφαιρέσαμε μιας και τα αιτήματα προσευχής είναι πάρα πολλά και όλα έδειχναν ότι η υγεία του σταθεροποιείται. Ωστόσο, πλέον ο Ανέστης αντιμετωπίζει πρόβλημα καρδιακής ανεπάρκειας και θα τον ξαναβάλουμε στην κατάσταση προσευχής για όσο χρειάζεται (μάλλον θα παραμείνει μόνιμα στο εξής).

Ας ευχηθούμε μαζί με τον Ανέστη και για τις κόρες του που προσπαθούν όσο μπορούν να αντέξουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Πάνω από όλα να ευχόμαστε ο Θεός να τους φωτίζει και να αναζητούν παρηγοριά στον Κύριό μας:

Ἔχοντες οὖν ἀρχιερέα μέγαν διεληλυθότα τοὺς οὐρανούς, Ἰησοῦν τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ, κρατῶμεν τῆς ὁμολογίας. οὐ γὰρ ἔχομεν ἀρχιερέα μὴ δυνάμενον συμπαθῆσαι ταῖς ἀσθενείαις ἡμῶν, πεπειραμένον δὲ κατὰ πάντα καθ᾿ ὁμοιότητα χωρὶς ἁμαρτίας. προσερχώμεθα οὖν μετὰ παῤῥησίας τῷ θρόνῳ τῆς χάριτος, ἵνα λάβωμεν ἔλεον καὶ χάριν εὕρωμεν εἰς εὔκαιρον βοήθειαν. (Εβρ. 4,14-16)

Μαζί με τον Ανέστη και ο Πέτρος μας έχει ανάγκη. Δεν παρουσιάζει τόσο βεβαρημένη κατάσταση, αλλά έχει κάποια πρώτα σημάδια που είναι ανησυχητικά. Ας τον έχουμε κι αυτόν στην προσευχή μας. Ο Θεός ας τον σκεπάζει και ας τον βοηθήσει να ξεπεράσει έγκαιρα τα εμπόδια που του παρουσιάζονται, γιατί είναι άνθρωπος της προσφοράς και έχει να δώσει πολλά και σε πολλούς.

Ενημέρωση: Ο Γεράσιμος που βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στην κατάσταση προσευχής  (υπ΄ αρ. 29) κοιμήθηκε πριν δυο εβδομάδες. Μεταφέρθηκε στην κατάσταση "υπέρ αναπαύσεως". Ο Θεός ας τον αναπαύει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.