Ετικέτες

16.9.20

Άγιοι Τόποι: Η Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτου χρειάζεται τη βοήθεια μας

 


Αγαπητοί φίλοι και φίλες
προσκυνητές και προσκυνήτριες,

Η συνεχιζόμενη πανδημία έχει επιφέρει πρωτοφανείς επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής τους τελευταίους έξι μήνες και έχει επηρεάσει αναπόφευκτα και τους Αγίους Τόπους.Τα περιοριστικά μέτρα για την μη εξάπλωση της μέχρι στιγμής αδάμαστης νόσου, μας στέρησαν φέτος το ετήσιο προσκυνηματικό μας ταξίδι στην Αγία Γη.

Ο Ναός της Αναστάσεως με τον Πανάγιο Τάφο, η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή και τα λοιπά Ιερά Προσκυνήματα στην Ιερουσαλήμ και ευρύτερα στη Γη του Ισραήλ, την Παλαιστίνη, παραμένουν σχεδόν έρημα, χωρίς προσκυνητές και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε.

Παράλληλα, με την οικονομική ενίσχυση που προσφέρει στους Αγίους Τόπους, η παρουσία των προσκυνητών εμψυχώνει την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, η οποία έχει ταχθεί να φυλάττει, να ανακαινίζει και να συντηρεί τα Πανάγια Προσκυνήματα, αυτές τις ιερές παρακαταθήκες της Πίστεως και του Γένους μας.

Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, οι Έλληνες Αγιοταφίτες συνεχίζουν με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος τη μοναδική αυτή αποστολή τους και υπερασπίζονται με κίνδυνο της ζωής τους τα δικαιώματα και τα προνόμια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ανά τους αιώνες, στην πολύπαθη Μέση Ανατολή.

Σε κάθε Προσκύνημα κυματίζει η Γαλανόλευκη, υπενθυμίζοντας το χρέος μας να ενισχύσουμε και να διατηρήσουμε τα Πανάγια Προσκυνήματα, αυτό δηλαδή το αυτονόητο που πάντοτε έκαναν οι πρόγονοί μας.

Ένα από αυτά είναι το αγαπημένο μας μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στην έρημο της Ιουδαίας. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες, την επιμονή και το μεράκι του δραστήριου ηγουμένου του, Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Ταβουλαρέα, με καταγωγή από τη Μάνη, και με την οικονομική βοήθεια πιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, το άλλοτε ερειπωμένο μοναστήρι, σε μια άγονη και άκρως τότε επικίνδυνη περιοχή, ανοικοδομήθηκε πλήρως και "μεταμορφώθηκε" σε μια πραγματική όαση, στην καρδιά της ερήμου.

Σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες προσκυνητές που ευλαβούνται τον Άγιο Γεράσιμο, μαρτυρούν τα πολυάριθμα θαύματά του, έρχονται από το εξωτερικό να διακονήσουν ως εθελοντές και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον Γέροντα Χρυσόστομο, ο οποίος αφειδώλευτα αφιερώνει το χρόνο του και απαντάει στα πολλά τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά από ανθρώπους που προσπαθούν να ακουμπήσουν κάπου, να βρουν νόημα, ενθάρρυνση, ελπίδα και ανακούφιση στον πόνο τους.

Είναι γνωστή σε όλους μας η αρχοντική φιλοξενία και το φιλανθρωπικό έργο της Μονής, ένα έργο μεγαλόκαρδης ελεημοσύνης, που θρέφει φτωχές οικογένειες ταλαιπωρημένων Παλαιστινίων και περιθάλπει ασθενείς και ηλικιωμένους, καλλιεργώντας ένα πνεύμα ειρήνης και αλληλεγγύης στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Αυτό το έργο είναι μία μεγάλη ευλογία του Θεού, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Ιορδανίτου, το οποίο επιτελείται με τις πατρικές ευχές και πατριαρχικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ’.

Η παρατεταμένη απουσία προσκυνητών από την Αγία Γη σε καμία περίπτωση, με το ελληνικό φιλότιμο που πάντοτε μας χαρακτηρίζει, δεν θα αφήσουμε να στερήσει τα Πανάγια Προσκυνήματα και το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, από την προσφορά της αγάπης μας.

Παρά την οικονομική δυσχέρεια την οποία βιώνουμε όλοι μας, αυτά τα έργα αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και εθνικής σημασίας δεν θα πρέπει να σταματήσουν, αλλά αντίθετα να ενισχυθούν. Γι' αυτό και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη.

Όσοι θα θέλατε να συμβάλετε σ' αυτή την προσπάθεια καλής θελήσεως, μπορείτε να καταθέσετε την προσφορά της αγάπης σας στον πιο κάτω τραπεζικό λογαριασμό:

NAME: CHRISOSTOMOS TAVOULAREAS

ARAB BANK PLC

Bank No: 49 BRANCH No: 0879

SWIFT CODE: ARAB PS 22550

IBAN: PS38 ARAB 0000 0000 9550 3525 2158 0 (EUR) 

IBAN: PS85 ARAB 0000 0000 9550 3525 2151 0 (USD)

———————————————————————————

Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου:

Ηγούμενος: ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ταβουλαρέας

Τηλ. +97229943038, κιν. +972505348892

Διεύθυνση: Greek Orthodox Convent

P.O. Box 35, Jericho, Israel

Ιστοσελίδα της ​Ιεράς Μονής Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτου

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα πιο κάτω αναφερόμενα πνευματικά παιδιά της Γέροντας Χρυσοστόμου:

Στην Ελλάδα
Αθανάσιος Χολίδης
+306977216584

Στην Κύπρο
Andronikos Andronikou
+35799614687

Μαίρη Σταύρου
+35799627232

Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης Facebook group

πηγή : https://www.iordanitis.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.