Ετικέτες

23.1.18

" Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα" - Αθηνά Σιδέρη - 11-12-2017.

Αποτέλεσμα εικόνας για 11-12-2017. Αθηνά Σιδέρη. " Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα".Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Όταν φύγω από το σαρκίο μου…θα είμαι περισσότερο κοντά σας! 

Αθηνά Σιδέρη: Είδα τον Ουρανό να κατεβαίνει στη Γη και η Γη να ανεβαίνει στον Ουρανό! 

Τη Δευτέρα 11-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την κ.Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, η οποία καθήλωσε με τον βιωματικό και πνευματικό της λόγο το ακροατήριο. Το θέμα ήταν "Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα". 


Οι εμπειρίες της ομιλήτριας συγκίνησαν τους ακροατές που με την παραστατικότητα και ζωντάνια του λόγου της φανέρωσαν πτυχές της αγιότητάς του. Πριν από την ομιλία ο Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών "Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω" απέδωσε ιεροπρεπώς ύμνους για τον Άγιο Πορφύριο υπό τη διεύθυνση του κ.Νικολάου Ξάφη. Η Χάρη του Θεού, συνήθιζε να λέει ο Άγιος, υπερκαλύπτει τα πάντα ακόμα και τις επιστήμες. Η δυσκολία της μάθησης για μαθητές και φοιτητές ξεπερνιούνται με τη μελέτη της Καινής Διαθήκης και την επίκληση των Αγίων, οι οποίοι κατεβάζουν με την προσευχή τον ουρανό στη γη. Προέβλεπε την κοινωνική κρίση από χρόνια με τη διάλυση της οικογενείας, που αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας. Με διακριτικότητα βοηθούσε στην ομόνοια των ζευγαριών και στην προσπάθεια της ορθής διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Τόνιζε ιδιαίτερα την απόκτηση και διατήρηση καλών λογισμών, την αποφυγή της οργής και τη σημασία της θερμής προσευχής με την επίκληση των Αγίων που ισορροπούν τις καταστάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.