Ετικέτες

19.10.15

Συγκίνησε Παπάς σε υπεραγορά στα Λειβάδια Λάρνακας – «Χίλια ευχαριστώ Πάτερ»

Φωτογραφία για Συγκίνησε Παπάς σε υπεραγορά στα Λειβάδια Λάρνακας – «Χίλια ευχαριστώ Πάτερ»

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Ας μιμηθούμε τον ιερέα όταν και όποτε μας δοθεί η ευκαιρία. Θα την έχουμε σίγουρα στις μέρες που ζούμε...

Ένα συμβάν που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση διαδραματίστηκε το πρωί σε υπεραγορά των Λειβαδιών, μπροστά στα μάτια συντάκτη της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline,

Μητέρα και κόρη, περίμεναν στο ταμείο και ήταν έτοιμες  να ακούσουν από την υπάλληλο το ποσό για τα ψώνια. Φαινόταν ότι είχαν οικονομικό πρόβλημα Μετά την ανακοίνωση του ποσού ακολούθησε αμηχανία. Η μάνα δεν είχε τα απαιτούμενα λεφτά, καθώς ο λογαριασμός –όπως αποδείχθηκε- υπερέβαινε κατά 5-6 ευρώ τα χρήματα που είχε πάνω της.

Η αμηχανία όμως δεν κράτησε για πολύ...

Ο πάτερ που βρισκόταν πίσω ακριβώς, πριν η γυναίκα προλάβει να κάνει κάποια κίνηση (προφανώς θα επέστρεφε αγαθά), επενέβη άμεσα και διακριτικά, δίνοντας τα λεφτά που απαιτούνταν.

Η μάνα και η κόρη της ένοιωσαν μεγάλη ευγνωμοσύνη και την εξέφρασαν άμεσα.

«Χίλια ευχαριστώ» άρχισε να λέει η μάνα, με τον πάτερ όμως να απαντά με τον τρόπο του πώς ήταν καθήκον του να βοηθήσει. «Μην το σκέφτεσαι» είπε, ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι «σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει να βοηθούμε ο ένας τον άλλον».

Οι κοπέλες στο ταμείο σχολίασαν ότι πρώτη φορά είχαν βιώσει κάτι ανάλογο, δηλαδή πελάτης να πληρώνει τον λογαριασμό άλλου ατόμου που αδυνατούσε να καταβάλει όλο το ποσό του λογαριασμού.

Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Από τη μια έχουμε το λαμπρό παράδειγμα του πάτερ. Η ιστορία πρέπει να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει κόσμος με μεγάλες ανάγκες και ότι πρέπει να τους βοηθούμε, όπως έκανε και ο ιερέας.

Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο στο οποίο πρέπει να σταθούμε. Οι υπάλληλοι της υπεραγοράς είπαν ότι πρώτη φορά είδαν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να βοηθά δηλαδή άλλος πελάτης. Πρέπει, λοιπόν, κι εμείς να στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη… 

Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.