Ετικέτες

12.3.20

Στατιστικά και δικά μας σχόλια για τον κοροναϊό και την πατρίδα μας

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


Εδώ μπορεί κανείς να παρακολουθεί τα στατιστικά σχετικά με τον κοροναϊό.



Μερικές γενικές παρατηρήσεις

  1. Οι μικροί αριθμοί κρουσμάτων σε κάποιες χώρες οφείλονται κατά την προσωπική μου εκτίμηση σε ελλιπείς ελέγχους. Γενικά, εκτιμώ ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος σε αυτές τις χώρες, όπως π.χ. και στη δική μας.
  2. Στη γειτονική Ιταλία το ποσοστό θανάτων είναι πολύ υψηλό, συγκεκριμένα μέχρι σήμερα είναι 6,6%, γεγονός που εξηγείται από το μεγάλο μέρος του πληθυσμού που βρίσκονται σε ηλικία άνω των 65 (25%). Αντίθετα, στην Κίνα το ποσοστό θανάτων είναι 3,9%.
  3. Tο πολύ μικρό ποσοστό θανάτων π.χ. στη Γερμανία πρέπει και πάλι να οφείλεται σε ελλιπείς ελέγχους. 3 μόλις θάνατοι σε πάνω από 2000 κρούσματα φαντάζει σουρεαλιστικό στα μάτια μου, όταν σε άλλες χώρες με παρόμοιο πλήθος κρουσμάτων οι θάνατοι είναι 10-30 φορές πάνω. Βέβαια, αυτό μπορεί να σχετίζεται και με το ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, οπότε αναμένονται περισσότεροι θάνατοι που ακόμα δεν έχουν συμβεί.
  4. Χώρες όπως η Μ. Βρετανία που υποτιμά τον ιό θα βρεθούν σύντομα στη θέση της Ιταλίας.
  5. Χώρες όπως η Τουρκία που ανακοινώνουν προφανώς ψευδή στοιχεία ή δεν κάνουν ελέγχους, θα καταρρεύσουν υγειονομικά όταν θα χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης.



Όσο για τα του οίκου μας: 


Αν δεν σοβαρευτούμε σύντομα θα δεχθούμε την παιδαγωγική τιμωρία που μας αξίζει. Αντί να αφήσουμε την ελπίδα μας στον Θεό, εμείς ως λαός εναντιωνόμαστε στην Εκκλησία. Προβλέπω ότι σύντομα θα κλείσουν πολλοί ναοί. Κατά τα άλλα βέβαια οι καρναβαλιστές έκαναν τις ανοησίες τους, οι παιδικές χαρές σε πολλές περιοχές είναι γεμάτες, τα καφέ είναι γεμάτα κτλ. Μόνο η Εκκλησία μας φταίει, α και ξέχασα, η θεία κοινωνία... Αλίμονο σε αυτόν τον λαό που αντί να πέσει στα γόνατα, αντί να ζητήσει την επέμβαση του Θεού, τον υβρίζει και από πάνω. Ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα. 

Πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι όλοι θα νοσήσουμε, απλά ένα μεγάλο ποσοστό π.χ. 50% θα το περάσει πρακτικά χωρίς συμπτώματα και ένα άλλο ποσοστό με συμπτώματα γρίπης και ίωσης, οπότε μπορεί και ποτέ να μην το καταλάβει. Το θέμα μας δεν είναι επομένως αν θα νοσήσουμε, αλλά πόσο σοβαρά θα νοσήσουμε. Αυτό μας αρέσει, δεν μας αρέσει, δεν είναι στο δικό μας χέρι, αλλά στο χέρι του Κυρίου μας. 

Αν βάζαμε λίγο μυαλό, ίσως να μας έπαιρνε ξώφαλτσα, διότι η χάρη του Θεού με τις πρεσβείες της Παναγίας και των Αγίων μας θα μας επισκίαζε. Δυστυχώς, όμως, αν προχωρήσουν σε κλείσιμο των Εκκλησιών, θα θρηνήσουμε πολύ κόσμο. Κι εκεί ας γίνει μια στατιστική: ποιο ποσοστό όσων κοινωνούν συνειδητά το σώμα και το αίμα του Κυρίου θα πεθάνει και ποιο ποσοστό ιερέων θα πεθάνει; Αν λάβουμε υπ'όψιν ότι μεγάλο ποσοστό ιερέων είναι ηλικιωμένοι και ότι καταλύουν στο τέλος κάθε θείας λειτουργίας το σώμα και αίμα του Κυρίου που έχει περισσέψει στο άγιο δισκοπότηρο, θα πρέπει σε ένα μήνα από τώρα να χάσουμε τουλάχιστον το 10% των ιερέων μας, αν βέβαια ίσχυαν οι ανοησίες περί δυνατότητας μετάδοσης του ιού μέσω της θείας κοινωνίας και του συγχρωτισμού στις εκκλησίες... Σε ένα μήνα λοιπόν θα μπορούμε να τα ξαναπούμε σχετικά... με νέες αποδείξεις αφού ΔΕΝ γίνονται πιστευτές οι αποδείξεις 2000 ετών... Τέλος, να θυμίσω ότι στη φωτιά στο Μάτι δεν κάηκε ούτε ένας ναός ή εξωκλήσι...


ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.


Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.