Ετικέτες

4.5.20

«Είπαν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση»

Μια ακόμη Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των πιστών, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Αγρίνιο.
Μιλώντας για το παράδειγμα της Πίστεως, της Αγάπης και της Ομολογίας των Αγίων Ιωσήφ και Νικοδήμου, αλλά και των αγίων Μυροφόρων γυναικών, σε σχέση με την σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κοσμάς είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

« Σήμερα φθάσαμε σε μεγάλη ολιγοπιστία, σε άρνηση αλλά και βλασφημία του Χριστού μας και των αγίων Μυστηρίων της Εκκλησίας μας. Αντί να γονατίσουμε, και με πίστη θερμή και μετάνοια να ζητήσουμε άρση της επιδημίας από την Παντοδυναμία και την Αγάπη του Χριστού μας, όπως άλλωστε έκαναν και οι πρόγονοί μας, με τελεία απιστία απομακρύνουμε τη Θεία Χάρη, φοβούμενοι μήπως η επικοινωνία μας με τα Ιερά Μυστήρια, τα Ιερά και τα Όσια της Εκκλησίας μας, φέρουν σε μας μόλυνση.
Βρέθηκαν στόματα και είπαν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση ή ότι ο ασπασμός του Ιερού Ευαγγελίου, του Επιταφίου και του Εσταυρωμένου, θα καταστρέψει ό,τι κερδίσαμε…
Θλιβόμαστε πολύ γιατί υπάρχουν τέτοιες επιπόλαιες γνώμες και τέτοιες ιδέες, οι οποίες “διαγράφουν” την θεία Δύναμη της Εκκλησίας μας. Πονάμε, γιατί τόσο ορθολογικά, τόσο σαρκικά, τόσο επιπόλαια μιλάνε.
Αλήθεια, αυτοί οι άνθρωποι διαμένουν, ζουν, αναπνέουν, επικοινωνούν στην Ελλάδα των Αγίων, των Μαρτύρων, των Θαυμάτων ή όχι;;
Απορούμε που δεν ταπεινώνονται για να ακούσουν την περίτρανη αλήθεια ότι τα Ιερά Προσκυνήματα ποτέ δεν μετέδωσαν μολύνσεις, αλλά μόνο θεραπεία, υγεία, και ότι το τεθεωμένο Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας μπορεί και το σάλιο να το καθαρίσει, να το εξαλείψει ».
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον πόνο και την αγωνία των χριστιανών αυτές τις δύσκολες ημέρες, αλλά κυρίως επεσήμανε την ανάγκη της μετανοίας για να μπορέσουμε να λάβουμε το Έλεος του Θεού, τονίζοντας:
«Αλήθεια, πιστεύουμε ποιός είναι ο Χριστός; Επιτέλους, ας συνέλθουμε! Ας μετανοήσουμε! Ας ζητήσουμε έλεος για την απιστία μας και την αποστασία μας. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι την Πατρίδα μας δεν την διαφυλάσσουν μόνο τα μέτρα τα ανθρώπινα, αλλά κυρίως οι δεήσεις της Παναγίας μας, των Αγίων μας, αλλά και οι προσευχές των πιστών ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι κλαίνε και γονατίζουν έξω από τους Ιερούς Ναούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.