Ετικέτες

24.2.16

Ψηλά τα λάβαρα!


του Αντ/γου Νίκου Ταμουρίδη



Ψηλά στα μπαϊράκια, σηκώστε τον Σταυρόν 
 και σαν αστροπελέκια χτυπάτε τον εχθρόν! 
 Ποτέ μην στοχαστείτε πως είναι δυνατός, 
 καρδιοχτυπά και τρέμει σαν το λαγό κι αυτός!

Αυτές είναι οι πατριωτικές σαϊτιές από το Θούριο του Ρήγα Φεραίου, που μου ήρθαν αμέσως στο νου μόλις είδα την εκπληκτική εικόνα της ελληνικής σημαίας στο βράχο του ηρωικού μας Καστελλόριζου!

Ελλάδα! Ποτέ λέξη στο παγκόσμιο λεξιλόγιο δεν είχε την ικανότητα να μετατρέψει ένα απλό άνθρωπο σε υπεράνθρωπο. 

Σημαία! Ποτέ σύμβολο του Ελληνισμού δεν αγαπήθηκε, δεν λατρεύτηκε τόσο πολύ! Αλλά και ποτέ σύμβολο δεν ποτίστηκε με τόσο αίμα στο πέρασμα των αιώνων. Αφού μάλιστα, ρητά αναφέρεται στον όρκο των ενόπλων μας δυνάμεων: «να υπερασπίζω με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας σημαίας, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ' αυτών».

Καστελλόριζο! Ένα όμορφο στολίδι στη στράτα για την Κύπρο μας! Το πιο μακρινό σημείο της Ελλαδικής επικράτειας! Μικρό, με λίγους αλλά ''αμέτρητους'' τολμηρούς πατριώτες μας! Μακρινό, μικρό και κάτω από την απειλή του σύγχρονου απελάτη! Και τι μ' αυτό;

Οι αποστάσεις ποτέ δεν είχαν σημασία για τους Έλληνες. Γιατί η πατρίδα μας φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει του ήλιου το βασίλειο!

Οι μικροί αριθμοί ποτέ δεν τρόμαξαν τη χώρα μας. Γιατί πάνω απ' όλα του Αιγαίου οι βιγλάτορες στηρίζονται στην ευψυχία τους!

Οι οθωμανικές απειλές ποτέ δεν πτόησαν τους νησιώτες μας. Γιατί έχουν δυο ανίκητα όπλα στο οπλοστάσιό τους. Την αγάπη σ' αυτό που λέμε Ελλάδα και την πίστη σ' αυτό που καλούμε Ορθοδοξία!

Και εκεί μαζί τους ο στρατός μας! Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατιώτες μας. Άγρυπνοι φρουροί και εγγυητές της λευτεριάς αυτής της εσχατιάς! 

Ελλάδα! Καστελλόριζο! Λαός και Στρατός μαζί. Τούτοι οι στίχοι του Παλαμά σας πρέπουν:

Οι μεγάλες πατρίδες δεν μετριένται 
με τον πήχη και με το διαβήτη, 
μεγάλες είναι και δοξολογιένται! 
Λαοί μιας χούφτας, μιας σπιθαμής τόποι, 
και τη μεγαλοσύνη τους κηρύττει, 
ντουνιάς παντού, κι Αμερική κι Ευρώπη!

Γι' αυτό, για σας εκεί στην ελληνική θαλασσινή γωνιά, φλογερά προσευχόμαστε. Και συνάμα, ταπεινά και θερμά παρακαλούμε: στη δύσκολη αυτή εποχή, που στη χώρα μας οι θεσμοί υπονομεύονται, οι αξίες διαβρώνονται, οι αρετές μυκτηρίζονται, οι συνειδήσεις δοκιμάζονται και οι Έλληνες διασύρονται και εμπαίζονται, κρατήστε ψηλά τα λάβαρα του Έθνους και της Ορθοδοξίας!


Αντιστράτηγος (ε.α) Νίκος Ταμουρίδης 
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.