Ετικέτες

30.7.20

Το μάθημα Ερντογάν


ag sofia 1
Υπό πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Φωτοπούλου, Δικηγόρου Παρ Αρείω Πάγω εν συντάξειΜάστερ Κανονικού Δικαίου

Το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, ο ναός της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη δεν διαφεντεύεται ούτε από Τούρκους ούτε από Ρωμηούς, Φράγκους ή την UNESCΟ, αλλά από την ιδία των Κυρία Θεοτόκο αποκλειστικά.
Στέκει στο θρόνο της, στην αχιβάδα του Ιερού, ως Βασίλισσα και Παντοκρατόρισσα και αιώνια Έφορος του Ιερού αυτού χώρου.
Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την άδεια Της.
Πρόσφατα συγκατένευσε να γίνει μουσουλμανικό Τέμενος ο χώρος αυτός για τους εξής σημαντικούς λόγους:

• Αν γινόταν αυτήν την στιγμή μια Ορθόδοξη Θ. Λειτουργία, και δη ελληνική , όλα τα αγιασμένα λείψανα χιλιάδων ορθοδόξων που βίωσαν την μοναδική συνάντηση Θεού και ανθρώπων σε αυτό το χώρο θα ανατρίχιαζαν από αγανάκτηση.
Γιατί θα έβλεπαν σε πρώτη θέση να στέκονται άνθρωποι άπιστοι, πολιτικοί βλάσφημοι, «αφορισμένοι» κυβερνήτες, παπικοί νούντσιοι και καρδινάλιοι, « πρώτη μούρη» στις κάμερες.
Κομψευόμενοι αρχιερείς και αρχιμανδριτάδες με περίλαμπρες στολές να ποζάρουν με αυταρέσκεια, υπουργίνες και βουλευτίνες με τα εφαρμοστά παντελονάκια τους ή με τα αεράτα ρουχαλάκια τους να επιδεικνύουν τα σωματικά τους προσόντα, φανατικοί εθνικιστές να κραδαίνουν απειλητικά τις σημαίες τους μαζί με δωδεκαθεϊστές, άθεοι πρέσβεις και αντιπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων όλοι μαζί στο σόου, όπως πάντα.
Ο Οικουμενισμός σε δράση και ο Χριστός κάθε…αποδρομή !
• Ο Ερντογάν αντίθετα οργάνωσε μια προσευχή κατά τα βιβλικά και «βυζαντινά» πρότυπα.
Όπως ο Δαυίδ, σαν ένας από το λαό, χοροβατούσε μπροστά στην Κιβωτό του Μαρτυρίου όταν την ελευθέρωσαν από τους εχθρούς, το ίδιο και ο Ερντογάν.
Σαν ένας απλός πιστός διάβασε το Κοράνι και γονάτισε μαζί με τα πλήθη των πιστών.
Όπως οι χριστιανοί αυτοκράτορες, που γονατιστοί προσευχόταν στις μεγάλες εκείνες λιτανείες της χριστιανοσύνης μαζί με το λαό τους … Όχι σαν τα «κούτσουρα», τους πολιτικούς, που βλέπουμε στις εθνικές γιορτές να έρχονται και να στέκονται για ένα 5λεπτο στους ναούς αγνοώντας ποιός Θεός λατρεύεται εκεί και ποιό είναι το τελούμενο και δεν γονατίζουν στην ύψιστη Μεγαλειότητα, αλλά ποζάρουν στους φακούς της δημοσιότητας.
• Ο Ερντογάν μας έδωσε και άλλο μάθημα. Όλες οι χιλιάδες των ανθρώπων που κατέκλυσαν την Αγία Σοφία είχαν Μία Πίστη.
Κάλεσε και τον Πάπα να συμμετάσχει, αλλά σαν μουσουλμάνος, γονατιστός, αποδεχόμενος την ομολογία πίστεως στο Ισλάμ.
Ξεκάθαρα πράγματα. Όχι σαν τις δικές μας οικουμενιστικές Λειτουργίες που διαφεντεύει ο Πάπας. Που ο Ορθόδοξος Πατριάρχης πριν από τον καθαγιασμό των Τιμίων δώρων ασπάζεται τον αιρετικό.
• Η πρώτη προσευχή στη Αγία Σοφία ως Τζάμι είχε μια μοναδική ευπρέπεια. Όπως τότε που λειτουργούσαν σε αυτήν οι άγιοι Αρχιερείς.
Οι άνδρες και οι γυναίκες στις ξεχωριστές θέσεις του ο καθένας με πλήρη σεβασμό και ιερό ζήλο.
Οι γυναίκες ήταν όλες στην εξωτερική εμφάνιση σαν την Παναγία. Όπως ακριβώς ντύνονταν οι αρχόντισσες και γενικά όλες οι χριστιανές Ρωμαίες στα Αυτοκρατορικά χρόνια.
Δεν είχε λοιπόν δίκιο η Παναγία που επέτρεψε στους μουσουλμάνους να κάνουν Τζαμί το Ναό του Υιού Της;
Άλλωστε το Ισλάμ, σύμφωνα με τον μεγάλο δογματικό της Εκκλησίας μας τον άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό είναι η τελευταία αίρεση του Χριστιανισμού.
Είναι μια μορφή νεστοριανισμού. Από τον Πάπα με τις πολλές αιρέσεις του και από τις βλαστήμιες των Προτεσταντών κατά της Θεοτόκου χίλιες φορές καλύτεροι οι Μουσουλμάνοι!
Υπάρχει όμως και μια άλλη σημαντική παράμετρος από το γεγονός αυτό.
Έχει σχέση με τους αδιάψευστους λόγους του Κυρίου μας.
Είπε: «ἐὰν μὴ περισσεύσῃ ἡ δικαιοσύνη ὑμῶν πλεῖον τῶν γραμματέων καὶ Φαρισαίων, οὐ μὴ εἰσέλθητε εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν»(Μάτθ.5, 20).
Το οποίο σημαίνει ότι αν δεν ξεπεράσουμε τους μουσουλμάνους σε πίστη, αν δεν ξαναβρούμε την απολυτότητα των προγόνων μας, αν δεν τελούμε το υπερφυές μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μόνον για όσους έχουν την ίδια Πίστη και το ίδιο Βάπτισμα, μέχρι τότε η Αγία Σοφία δεν μας ανήκει.
Η Υπεραγία Μητέρα του Θεού δεν θα ανεχθεί μιά ακόμη «ουνιτική» Θεία Λειτουργία.
Ο μέγας και άγιος Ιουστινιανός θα μας κλείνει την πόρτα κατ' εντολήν της Κυρίας Θεοτόκου. Θα παραπλανήσει και τον προφήτη να μην μας πει την αλήθεια…!

https://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.