Ετικέτες

25.5.20

Σε κίνδυνο οι Ιερείς στο Μαυροβούνιο


Σε κίνδυνο βρίσκονται οι Ιερείς στο Μαυροβούνιο, καθώς οι διώξεις που υφίσταται η Ορθοδοξία στη χώρα, πυροδοτούν φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φανατισμού.


Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας μια ομάδα νέων συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του ιερέα Νικόλα Ράντοβιτς στην πόλη Μπαρ και άρχισε να φωνάζει και να τον απειλεί, προκαλώντας τρόμο στη γυναίκα και τα παιδιά του.

Οι νεαροί τον προπηλάκισαν και φώναζαν συνθήματα ότι σύντομα Σέρβοι ιερείς δεν θα μπορούσαν να μετακινούνται ελεύθερα στο Μαυροβούνιο. Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η εκκλησία εκφράζει φόβους ότι τέτοια φαινόμενα θα γενικευτούν όσο η κυβέρνηση της χώρας διώκει τους Ιερείς και επιμένει στον αντισυνταγματικό νόμο που υφαρπάζει την ορθόδοξη κληρονομιά.


«Η περίοδος της επιδημίας του κορωνοϊού έδειξε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι άθεη. Ότι δεν υπάρχει τίποτα ιερό γι ‘αυτήν. Το κλείσιμο των Ορθόδοξων Εκκλησιών, η αστυνομία, οι απαγορεύσεις των πιστών να εισέλθουν σε εκκλησίες, η παρεμπόδιση των ιερέων στη διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών και, ως αποτέλεσμα, η σύλληψη και φυλάκιση ιερέων και επισκόπου είναι όλες ενέργειες που μετατρέπουν σταδιακά το Μαυροβούνιο σε ένα κράτος που μοιάζει περισσότερο με το ολοκληρωτικό σύστημα του Ενβέρ Χότζα, παρά με ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.