Ετικέτες

16.10.18

Οριστικό «σχίσμα» – Κόβει κάθε δεσμό με το Πατριαρχείο η ρωσική εκκλησία

Αποτέλεσμα εικόνας για Οριστικό «σχίσμα» – Κόβει κάθε δεσμό με το Πατριαρχείο η ρωσική εκκλησία
*Δυστυχώς τα νέα για την Ορθοδοξία είναι πολύ άσχημα. Πλέον έφτασε στα άκρα η κόντρα της Ρωσίας με το Φανάρι μετά την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.. Ας προσευχηθούμε να φωτίσει ο Θεός τους ηγέτες της Ορθοδοξίας έστω και την ύστατη στιγμή και να αποφύγουμε αυτήν την ρήξη που μόνο ζημιά θα κάνει στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία…
Τους δεσμούς της με το Πατριαρχείο αποφάσισε να διακόψει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το διοικητικό όργανο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκρινε ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν περαιτέρω επαφές με την Κωνσταντινούπολη.

Η απόφαση πάρθηκε μετά την απόφαση προσχώρησης αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Όπως σας αναφέραμε και πριν, το αυτοκέφαλο καθεστώς είναι μέρος της φιλο-ευρωπαϊκής ουκρανικής στρατηγικής τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θα επεκταθεί περαιτέρω και σε άλλες εκκλησίες.
Στη Μόσχα, η ηγεσία της ορθόδοξης εκκλησίας είναι πεπεισμένη ότι η αναγνώριση του αυτοκεφάλου στο Κίεβο ήταν έργο των ΗΠΑ.
Κύριο ρόλο σε αυτά τα σχέδια διαδραμάτισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία Sam Brownback, ο οποίος επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για αυτό ειδικά το θέμα.
Το πρότυπο της Ουκρανίας θα εφαρμοστεί όπως φαίνεται σε αρκετές ορθόδοξες εκκλησίες χωρίζοντας την ορθοδοξία στα δύο για πρώτη φορά μετά το 1054 και ενισχύοντας το σχίσμα Ρώμης-Κωνσταντινούπολης.
Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.