Ετικέτες

17.12.17

Οι πρωθυπουργοί Σκοπίων και Αλβανίας επισκέφθηκαν μειονοτικά χωριά


Σχόλιο: Εν αντιθέση με τις εδώ εκάστοτε χρωματικές πολιτικές μαριονέτες που επιζητούν ηθελημένα η άθελα να κάνουν πολιτική στα δικά μας μειονοτικά χωριά μας παίρνοντας έγκριση είτε από τις σκοτεινές στοές που ξημεροβραδιάζονται είτε από το εξωτερικό για να πάρουν γραμμή.Που είναι η στιβαρή πολιτική εξουσία; Που είναι ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να πάνε και αυτοί σε επιτόπια έρευνα στα μειονοτικά χωριά μας που καταπιέζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Που είναι τα διαπραγματευτικά χαρτιά μας;                    Τα ψάρια μπορεί να ανήκουν στο Αιγαίο ,αλλά το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα μας!  Έτσι μας κατάντησαν αδελφοί μου οι Ξένοι,μέσω των Εφιαλτών των συστημικών Μ.Μ.Ε αλλά και με το να ελέγχουν το υπουργείο Παιδίας - και τώρα Απαιδείας! Πίστευε κανείς  πως ένας Τζέφρυ μια Τασία ένας Γαβρογλου θα έκαναν πολιτική στις μέρες μας; Χωρίς βέβαια να αθωώνουμε και τα άλλα πολιτικά μπουμπούκια της αρπαχτής και του δωσιλογισμού! Ας κάνουμε προσευχή αδερφοί μου , γιατί δεν κάνουμε , να δώσει ειρήνη ο Θεός στην περιοχή μας γιατί είμαστε σε δύσκολη κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα επισκέφθηκαν σήμερα τους Σλάβους που ζουν στη Μάλα Πρέσπα και στο Πούστετς, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Ελπίζω να αγαπάτε τη σλαβομακεδονική γλώσσα εδώ στην Αλβανία και να σέβεστε του νόμους αυτού του κράτους», είπε ο Ζάεφ στη διάρκεια της επίσκεψής του σε δημοτικό σχολείο στο δήμο Πούστετς.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για το νέο νόμο για τις μειονότητες που ψήφισε η Αλβανία, ο οποίος είναι επιζήμιος τόσο για τους Σλάβους, όσο και για τις άλλες μειονότητες στη χώρα, επειδή αναγνωρίσθηκε η βουλγαρική μειονότητα, καθώς ορισμένοι λένε ότι είναι ανύπαρκτη.
Η επίσκεψη των δύο πρωθυπουργών έγινε με την ευκαιρία της κοινής διακυβερνητικής διάσκεψης που έγινε στην πόλη Πόγραδετς της Αλβανίας καθώς οι δύο χώρες ευελπιστούν ότι κατά το νέο έτος, 2018, θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ,  ανακοίνωσε μια διακυβερνητική συνάντηση στον επόμενο χρόνο στην Οχρίδα και τη Στρούγκα.
( Στοιχεία από την τηλεόραση  Sitel των Σκοπίων)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.