Ετικέτες

18.2.14

Έχω πίστη, γιατί δε μ ακούει ο Θεός;

geron-paisios
Γέροντα, γιατί, ενώ ζητώ κάτι με πίστη, δεν το δίνει ο Θεός;


-Πιστεύεις, ζητάς, αλλά, αν δεν έχεις ταπείνωση ή έχεις προδιάθεση υπερηφάνειας, δεν δίνει ο Θεός. Μπορεί να έχει κανείς πίστη όχι μόνο σαν ένα «κόκκο σινάπεως» αλλά σαν ένα κιλό σινάπι. Εάν όμως δεν έχει και ανάλογη ταπείνωση, δεν ενεργεί ο Θεό, γιατί δεν θα τον ωφελήσει. Όταν υπάρχει υπερηφάνεια, δεν ενεργεί η πίστη. Αυτή η ζωή δεν είναι για βόλεμα. Θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε, τουλάχιστον να πεθάνουμε σωστά!
Σήμερα, για να μπορέσει ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που συναντά, πρέπει να έχει μέσα του τον Χριστό, από τον οποίο θα παίρνει Θεία παρηγοριά, για να έχει κάποια αυταπάρνηση. Όποιος αποφασίσει το θάνατο δεν φοβάται τίποτε.
Δεν συγκρίνεται η χαρά που νοιώθει κανείς, όταν δίνει , με την χαρά που νιώθει, όταν παίρνει. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται με το να παίρνουν και στερούνται την θεϊκή χαρά, γι' αυτό είναι βασανισμένοι. Όταν κινείται κανείς εγωιστικά, δεν δέχεται την Χάρη του Θεού και επόμενο είναι σε μια δυσκολία να αρνηθεί τον Χριστό.
Στον εαυτό Του ο Χριστός δεν χρησιμοποίησε καθόλου την θεϊκή Του δύναμη και υπέφερε τον πολύ πόνο στο ευαίσθητο Σώμα Του από την πολλή αγάπη προς το πλάσμα Του. Αυτήν την αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο εάν αισθανθεί κανείς, τότε μόνο θα είναι και εσωτερικά πραγματικά άνθρωπος.

4 σχόλια:

  1. Η έλλειψη ταπεινοφροσύνης είναι σημαντικό πρόβλημα το οποίο δεν πρέπει να παραμελούμε... Είναι πολύ εύκολο να το πάρουμε πάνω μας και να αρχίσουμε να υπερηφανευόμαστε για το πόσο καλά τα καταφέρνουμε π.χ. με τη νηστεία, τον πνευματικό αγώνα κτλ. Τα παραπάνω τα αναφέρω διότι σε αυτό στάθηκε την τελευταία φορά ο πνευματικός μου... γι αυτό και το άρθρο αυτό πραγματικά με άγγιξε. Όσοι το διαβάσετε κρατήστε το καλά στο μυαλό σας! (το λέω και για τον εαυτό μου... για να μην ξεχνώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια η προσφορά είναι σπουδαίο πράγμα. Νομίζω από τον συνάνθρωπο μας είναι αρκετό να μας κάνει ευτυχισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο μου είναι ότι το χαμόγελο είναι αρκετό να μας κάνει ευτυχισμένους . Συγγνώμη αλλά έσβησα κατά λάθος λέξεις και χάθηκε το νόημα

      Διαγραφή
    2. Όσο δίνουμε ανιδιοτελώς τόσο παίρνουμε... όχι μόνο από το χαμόγελο του συνάνθρωπού μας αλλά και από τον ίδιο τον Θεό!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.