Ετικέτες

3.10.16

Τι μπορεί να γίνει με τα θρησκευτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπος μηναογλου

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι φίλοι και γνωστοί με ρωτούν με αγωνία για την τύχη του μαθήματος των θρησκευτικών. Όσοι μάλιστα έχουν παιδιά στο σχολείο ανησυχούν πραγματικά και δεν ξέρουν τι να κάνουν με την νέα αυτή συμφορά που μας βρήκε. 
Η απάντησή μου σε όλους είναι η εξής: το μόνο που μπορεί να γίνει ΤΩΡΑ -θα εξηγήσω στην συνέχεια γιατί το τονίζω- αλλά και το πλέον απλό και συνάμα αποτελεσματικό είναι να μιλήσει η Ιερά Σύνοδος και να απευθυνθεί στους ορθοδόξους πιστούς καλώντας τους να ζητήσουν απαλλαγή των παιδιών τους από αυτό το νεοεποχίτικο (καμπαλιστικής προέλευσης -για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) μάθημα εξηγώντας παράλληλα την πνευματική καταστροφή που θα επιφέρει στις παιδικές ψυχές. Να το θέσει, όπως ξεκάθαρα είναι , ως θέμα πίστεως. Έτσι, μόλις οι αιτήσεις για απαλλαγή φτάσουν στο 30% -που θα φθάσουν σε πολύ υψηλότερο ποσοστό- ο Τσίπρας θα παραιτήσει τον Φίλη και τα Θρησκευτικά θα επανέλθουν στο έστω τυπικά ορθόδοξο χαρακτήρα που είχαν. Τι θα κάνουν το 30% των παιδιών την ώρα των θρησκευτικών; Αυτό από μόνο του θα δώσει την λύση. Ελπίζω ότι η Ιεραρχία έστω και την ύστατη ώρα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πράγμα που δυστυχώς δεν έκανε τα τρία τελευταία χρόνια που έχει εκπονηθεί και δημοσιοποιηθεί το σήμερα εφαρμοζόμενο πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά. 
Αντιθέτως, μέχρι σήμερα υπήρχαν -και προφανώς εξακολουθούν να υπάρχουν- λαϊκοί θεολόγοι σε θέσεις-κλειδιά στην Σύνοδο, οι οποίοι υποστήριζαν και δημιούργησαν το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών. Ακόμη και μητροπολίτες, πρόεδροι μάλιστα συνοδικών επιτροπών, οι οποίοι προπαγάνδιζαν υπέρ του καμπαλιστικού προγράμματος σπουδών με την δικαιολογία ότι μας συμφέρει να το δεχθούμε για να μην χάσουμε την υποχρεωτικότητα του μαθήματος!!! Δηλαδή να διδάσκουμε κάθε δαιμονική πλάνη προκειμένου να έχουμε μάθημα που θα λέγεται θρησκευτικά!!! Αυτοί δυστυχώς θα έπρεπε να έχουν αποπεμφθεί από την Σύνοδο από χρόνια και οι υπόλοιποι που τους ανέχονται είναι εξίσου υπεύθυνοι. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι υποστηρικτές του αντίχριστου προγράμματος σπουδών είναι οι ίδιοι που προωθούν τον Οικουμενισμό και κάθε αιρετίζουσα -αν όχι καθαρά αιρετική- άποψη (π.χ. μεταπατερική θεολογία κτλ). Αυτή, σεβασμιώτατοι, είναι η τελευταία ευκαιρία: ή παίρνετε την ευθύνη σας και φέρεστε ως επίσκοποι Χριστού ή σιωπάτε πάλι με χλιαρές αντιδράσεις, αφήνετε τους αντίχριστους ανάμεσά σας να επιδείξουν στα αφεντικά τους άλλη μία νίκη κατά της Ελλάδος και τίθεσθε πλέον -ως ελλαδική εκκλησία και όχι μόνο εσείς προσωπικά- στο περιθώριο του κοινωνικού και εθνικού βίου της χώρας. 
Και να είστε βέβαιοι ότι αν πάλι επιλέξετε τον συμβιβασμό, οι ορθόδοξοι ούτως ή άλλως θα ζητήσουν - όταν κατανοήσουν πλήρως περί τίνος πρόκειται, ίσως από του χρόνου ή του παραχρόνου- την απαλλαγή των παιδιών τους από αυτό το αντίχριστο μάθημα. Δεν είναι ντροπή να μην μας δείξετε τον δρόμο; 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΗΝΑΟΓΛΟΥ

2 σχόλια:

  1. Οι τυχόν απαλλαγές Ορθοδόξων από το μεταλλαγμένο μάθημα των θρησκευτικών θα χαροποιούσε ιδιαίτερα τους άθεους, οι οποίοι θα προχωρήσουν στην κατάργησή του. Η μόνη λύση είναι να καταργήσουμε το μεταλλαγμένο μάθημα στην πράξη, γιατί για να εφαρμοστεί κάποιοι θα πρέπει να το εφαρμόσουν, και μεις σαν θεολόγοι δεν υπάρχει περίπτωση να υπακούσουμε σε πανθρησκειακούς εντολοδόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστας Αντωνίου3 Οκτωβρίου 2016 - 7:43 μ.μ.

    ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.