Ετικέτες

3.10.16

Ανοικτή Επιστολή προς την Ιερά Επιστασία Αγ. Όρους και την Ιερά Σύνοδο



ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ”
εκπροσωπούμενη από τον κ. Γεώργιο Κεφαλιακό
e-mail: ellinikinafs@gmail.com

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2016
Αγ. Ιερομ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου



Προς: Ιεράν Επιστασίαν Αγίου Όρους
Κοινοποίηση: Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος



Σεβαστοί μας Πατέρες,

με φόβο Θεού και αγάπη προς το Ιερό Περιβόλι της Παναγιάς μας θα θέλαμε με πόνο καρδιάς να σας παρακαλέσουμε να προσεγγίσετε αγιοπνευματικά το θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τη Σύνοδο, τις Οικουμενιστικές κινήσεις, τις αντιδράσεις, αλλά και τις διώξεις μοναχών.

Δεν σας υποδεικνύουμε τί θα κάνετε, αλλά σας παρακαλούμε να πάρετε σαφή θέση. Αν οι αποφάσεις της αποκαλουμένης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» και τα οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου είναι σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη μας, θα πρέπει να μας διαβεβαιώσετε, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη, ότι όλα βαίνουν καλώς και να απαντήσετε ξεκάθαρα, χωρίς ασάφειες και υπεκφυγές, σε όσους μιλούν για αιρετικές αποφάσεις και πρακτικές. 

Αν πάλι συμφωνείτε με όσους επικρίνουν τις κινήσεις του Πατριάρχου ή αν υπογράφηκαν άλλα από την Ελλαδική Εκκλησία αντί των συμφωνηθέντων, θα πρέπει να συνταχθείτε μαζί με αυτούς από κοινού Επίσκοποι και Αγιορείτες Πατέρες και να λάβετε με διάκριση τα προβλεπόμενα μέτρα. Η ομολογία πίστεως δίνει σιγουριά, διαλύει την σύγχυση και δίνει πνοή και ζωντάνια στην Εκκλησία μας. 

Περιμένουμε, τέλος, με αγωνία την προσεχή σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ελπίζοντας ότι θα ξεκαθαριστεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί.

Η "Ελληνική Ναυς" με αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη της και το αναγνωστικό της κοινό καλεί την Ιερά Επιστασία, αλλά και τους Ιεράρχες μας, με πόνο καρδιάς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως το έχουν πράξει έως τώρα.


Μετά τιμής,

Γεώργιος Κεφαλιακός
Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραποστολικής Ομάδος 
«Ελληνική Ναυς»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.