Ετικέτες

10.7.19

Πλοίο τουρκικής ΜΚΟ αντί για ¨ιατρικά είδη¨ μετέφερε εκρηκτικά…

 
Η κυβέρνηση Ερντογάν προστατεύει τις τουρκικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων και πετρελαίου στην Λιβύη. Η ισλαμική η κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν θωράκισε παραγωγούς όπλων και πυρομαχικών από έναν έλεγχο του ΟΗΕ, όταν αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε ερωτήσεις από την ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, η οποία διερευνούσε παραβιάσεις των κυρώσεων στη Λιβύη.
Σύμφωνα με έγγραφο του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ που κυκλοφόρησε στις 3 Ιανουαρίου 2019, η τουρκική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε έρευνες μόνο τέσσερις φορές, ενώ είτε αρνήθηκε να απαντήσει, είτε έδωσε μερικές πληροφορίες για όλες τις υπόλοιπες έρευνες κατά την περίοδο από τις 7 Απριλίου 2017 έως τις 15 Ιουλίου 2018.
Αλλά και όταν η Άγκυρα απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σχετικά με τις παραβιάσεις των κυρώσεων στη Λιβύη, η κυβέρνηση Ερντογάν ακολούθησε μία πολιτική άρνησης ή παρείχε άσχετες απαντήσεις. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων σε έκθεση που υπέβαλε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 ανέφερε πως “Η εκτροπή των όπλων τροφοδοτεί την αυξανόμενη ανασφάλεια και αποτελεί συνεχή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Λιβύη και στις γειτονικές χώρες”. Η έκθεση υποβλήθηκε στην επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας που συστάθηκε σύμφωνα με το ψήφισμα 1970/2011 σχετικά με τη Λιβύη.

Ένα από τα περιστατικά που εξέτασαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ήταν η κατάσχεση εκρηκτικών πυροκροτητών και εκρηκτικών καλωδίων στο πλοίο Ανδρομέδα με σημαία της Τανζανίας τον Ιανουάριο του 2018. Το πλοίο φέρεται να κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα και κατασχέθηκε από τις ελληνικές αρχές, ενώ εντοπίστηκε να πλέει με απενεργοποιημένο το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης σκάφους.
Η Orica-Nitro-τουρκική εταιρεία παραγωγός και διανομέας των εμπορικών εκρηκτικών του πλοίου, για να μεταφέρει τα εκρηκτικά, συνήψε σύμβαση με την εταιρεία Armada Shipping-εμπορευματικό αντιπρόσωπο με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η οποία επίσης χρησιμοποίησε το πλοίο που ανήκει στην εταιρεία Andromeda Shipmanagement που είναι νηολογημένη στα νησιά Μάρσαλ.

https://tourkikanea.gr/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7/eborio-oplon/

Ε.Θ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.