Ετικέτες

24.1.18

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ...


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στον απόηχο του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου οφείλουμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις, με την ελπίδα να σταματήσει επιτέλους η εθνική διχόνοια:

1) Το όνομα Μακεδονία, αρχικά, δεν είχε σχέση με την σημερινή περιοχή του κράτους των Σκοπίων, η οποία ονομαζόταν Παιονία και βορειότερα Δαρδανία. 
2) Από τα ρωμαϊκά χρόνια αρχίζει η περιοχή βόρεια της Μακεδονίας να ονομάζεται επίσης Μακεδονία και κατά περιόδους λέγεται Μακεδονία (Πρώτη, Δευτέρα) ο γεωγραφικός χώρος μέχρι τον Δούναβη (γι' αυτό και υπήρχε η ομώνυμη ρωμαϊκή λεγεώνα Legio Quinta Macedonica). Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι οι Ρωμαίοι αναγνώριζαν την ύπαρξη κάποιου ξεχωριστού έθνους με όνομα Μακεδονία (όπως αντίστοιχα χρησιμοποιούσαν το όνομα Ήπειρος, ως δηλωτικό γεωγραφικής περιοχής και όχι κάποιου κράτους ή λαού). 
3) Oι σύγχρονοι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων (Έλληνες, Αλβανοί, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι) στα χρόνια της Τουρκοκρατίας δεν είχαν εθνικιστική διάθεση. Ένιωθαν όλοι Ρωμιοί, ότι ήταν πολίτες της παλαιάς Βυζαντινής (Ρωμαίικης) αυτοκρατορίας, που κατακτήθηκαν από τους Τούρκους. Τους ένωνε η Ορθόδοξη πίστη και (για τους λίγους μορφωμένους) η ελληνική παιδεία.
4) Ο εθνικισμός και η διάσπαση των βαλκανικών λαών ήταν αποτέλεσμα της δόλιας δράσης των Σιωνιστών (όπως και η δημιουργία του Αγγλικού κόμματος στην επαναστατική Ελλάδα), για να μην αναβιώσει ξανά μια Ρωμαίκη/Ορθόδοξη αυτοκρατορία.
5) Το σημερινό ψευτομακεδονικό έθνος των Σκοπίων είναι κατασκεύασμα των Σιωνιστών, οι οποίοι μέχρι σήμερα χρηματοδοτούν την όλη απάτη και προπαγάνδα, ενώ παράλληλα διευθύνουν το ΝΑΤΟ, το οποίο δίνει εντολές για «λύση» του προβλήματος της ονομασίας.
6) Όσοι Έλληνες αδιαφορούν για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας ή, ακόμη χειρότερα, συμφωνούν με το να ονομάζονται τα Σκόπια Μακεδονία, εργάζονται για το συμφέρον των Σιωνιστών. Συνεπώς, το θέμα δεν είναι ζήτημα Δεξιάς ή Αριστεράς, αλλά Ελληνορθοδοξίας και Σιωνισμού. Ας διαλέξει ο καθένας πού ανήκει! 

Διόδωρος Ράμμος
Ιστορικός - Αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.