Ετικέτες

24.1.18

Εκτίθεστε Μακαριότατε! Και μαζί με σας εκτίθενται και οι σύμβουλοί σας!


Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας αρχιεπισκοπος ιερωνυμος για το μακεδονικό


Μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί μεταξύ των σχέσεων Αρχιεπισκόπου, Ιεράς Συνόδου και της ελεύθερης βούλησης του Ελληνικού Λαού έπειτα από την έμπρακτη συναίνεση και στήριξη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου προς την κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Προηγήθηκε η επίσκεψη του κ. Τσίπρα ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με τη πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων λέγοντάς του υποκριτικά πως "κατανοεί με σεβασμό τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος"! Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας να συμβάλλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις. Φυσικά, δεν παρέλειψε να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων διαβεβαιώνοντάς τον μάλιστα ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους εκ του Συντάγματος καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης, λέγοντας μάλιστα πως αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.



Εκτίθεστε Μακαριότατε! Και μαζί με σας εκτίθενται και οι σύμβουλοί σας!

Η Ηγεσία της Εκκλησίας έχασε μοναδική ευκαιρία να δείξει πως η στάση της είναι υπέρ των δικαίων και της αλήθειας. Να μην ξεχνάμε πως η Αλήθεια είναι ο Κύριος μας και Θεός μας. Δεν παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας μας Μακαριότατε, γιατί και οι λίθοι κεκράξονται! Πάνω σε κάθε πέτρα σε κάθε γωνιά και σπιθαμή του εδάφους της είναι νωπά τα μαρτυρικά αίματα Ελλήνων αγωνιστών και προπαντός Επισκόπων και ιερέων που δεν δίστασαν να προσφέρουν τη ζωή τους στο ποίμνιο και στην πατρίδα μας.

Μιλήσατε τη γλώσσα της διπλωματίας με το περίφημο "ναι μεν, αλλά...". Και ενώ τοποθετήστε σωστά για το όνομα της Μακεδονίας εκφράζοντας τις ανησυχίες σας τόσο για τις εξελίξεις που έρχονται όσο και για την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων που έχει μπλεχτεί ηθελημένα στις μηχανορραφίες του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, ωστόσο πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων την ελεύθερη βούληση του Ελληνικού λαού με την ακατανόητη δήλωσή σας πως «αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία». Κι αυτό διότι δίνετε έτσι σωσίβιο σε μια άθεη και αντιεξουσιαστική κυβέρνηση που σας περιμένει στη γωνία! 

Μακαριότατε δεν σας προβλημάτισε το γεγονός ότι ήρθε πρώτα σε εσάς και όχι στα άλλα πολιτικά κόμματα; Να σας πούμε εμείς γιατί... Για τον απλούστερο λόγο πως αυτοί τα βρήκαν μεταξύ τους! Γι' αυτό και δεν θέλουν δημοψήφισμα, όπως και για τα μνημόνια! Και επειδή φοβούνται την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, διότι έχει δύναμη και επιρροή στον λαό, ήρθαν σε εσάς να σας πουν πως σέβονται τις ανησυχίες σας και με πολιτικά τερτίπια απέσπασαν τις δηλώσεις "στήριξης¨. 

Μακαριότατε αλήθεια πιστεύετε πως σέβονται τον θεσμικό ρόλο της Εκκλησίας; Σεβάστηκαν το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας; Σεβάστηκαν την οικογένεια, που την δυναμίτισαν με τον κατάπτυστο νόμο των διαζυγίων; Σεβάστηκαν το ότι δεν χειροτονούνται πια ιερείς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργηθούν οι συνάνθρωποι μας; Σεβάστηκαν για τα κατάπτυστα βιβλία των θρησκευτικών; Σεβάστηκαν την Εκκλησία για τους νοσηρούς γάμους των ομοφυλοφίλων; Σεβάστηκαν τις ανησυχίες σας για τον προσδιορισμό των φύλων και τη διδασκαλία μέσα στα σχολεία μας; Τώρα τους πήρε ο πόνος; 

Τι σας είπε ο πολιτικός πινόκιο μακαριότατε ; Πως η πατρίδα μας θα διαλυθεί αν πούμε όχι στο όνομα ή ότι θα είσαστε υπεύθυνοι για τυχόν ανάφλεξη στα Βαλκάνια με απρόβλεπτες εξελίξεις; Πιστεύετε στ' αλήθεια μακαριότατε τους πολιτικούς ψεύτες, τους τάχα θεματοφύλακες του Συντάγματος; Οι πολιτικοί αγύρτες κατέλυσαν το Σύνταγμα με τις γνωστές ολέθριες επιπτώσεις στην οικογένεια, στα νέα τα παιδιά, αλλά και στις 20.000-30.000 αυτοκτονίες!

Αυτοί είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τη Θράκη μας, την Κύπρο μας! Κι εσείς μας λέτε να μην κατέβουμε στα συλλαλητήρια, γιατί προέχει η συνεννόηση και η ομοψυχία; Πιστεύετε πως την ενότητα την εγγυάται μια κυβέρνηση άθεων που σέρνει μαζί τους και τον "πατριώτη με τα κροκοδείλια δάκρυα" κ. Καμμένο;

Επιτρέψτε μας να έχουμε κι εμείς την διαφωνία μας. Σεβόμαστε τον θεσμικό σας ρόλο, αλλά δεν μας τα "λέτε" καλά. Δυστυχώς, τα λεγόμενά σας είναι προσωπικές σας απόψεις ή του περιβάλλοντός σας χωρίς αντίκρισμα και έρχονται σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Μακαριότατε, έκαναν το μοιραίο λάθος και δεν ρώτησαν τον λαό! Δεν έχουν καμία νομιμότητα! Αν με δημοψηφίσματα είχαν τη συγκατάθεση του Ελληνικού λαού, τότε θα είμαστε εμείς αναπολόγητοι και άξιοι χλευασμού! Ενέπαιξαν τους θεσμούς και αυτό που τους απομένει είναι η παραπομπή τους σε ποινικά Δικαστήρια! Οργή λαού, φωνή Θεού!

Είμαστε βέβαιοι για την πίστη σας Μακαριότατε! Σίγουρα ξέρετε πως ο πιο ισχυρός γεωπολιτικός "παίκτης" είναι ο Χριστός μας... Θα αφήσει την Ελλάδα μας στο έλεος των σκοτεινών δυνάμεων; Η πίστη προϋποθέτει χριστιανικό φιλότιμο και πνευματικό αγώνα. Πίστη σημαίνει πως όλα τα κράτη να εναντιωθούν εναντίον μας, η Ελλάς θα νικήσει, γιατί έχει για κορώνα της τον Κύριό μας Ιησού Χριστό που εγγυάται για μας. Εξάλλου μας αγόρασε με το αίμα Του Μακαριότατε. Όποτε η Εκκλησία πρόβαλε λόγο διπλωματικό πάντα γεύθηκε τους πικρούς καρπούς του. Δεν το λέμε εμείς το λέει η Ιστορία.

Μακαριότατε, οι καιροί είναι χαλεποί! Οι πολιτικάντηδες έρχονται και παρέρχονται δίχως να έχουν καμία απολύτως αξία! Τους κρατάνε γερά με τα εγκληματικά τους ατοπήματα! Μην δίνετε το δικαίωμα να σκέπτεται ο Λαός του Θεού έτσι και για σας. Προς Θεού! Μόλις τελειώσουν με τις σκοτεινές εντολές που έχουν πάρει για την Ορθοδοξία και τα Εθνικά ζητήματα τότε να ξέρετε πως έρχεται η σειρά σας, η σειρά της Εκκλησίας! Και τότε... τότε Μακαριότατε η δύναμη που λέγεται πιστός λαός φοβάμαι πως θα σας γυρίσει την πλάτη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.